Tork

Tork is zilveren partner van FMN

Tork (onderdeel van Essity) is een vooraanstaand internationaal hygiëne- en gezondheidsbedrijf. Essity verbetert het welzijn van mensen via haar producten en diensten. De producten worden in ongeveer 150 landen verkocht onder de toonaangevende wereldmerken TENA en Tork, en andere sterke merken, zoals JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda en Zewa. Essity heeft ongeveer 46.000 medewerkers. De netto-omzet in 2019 bedroeg ongeveer 129 miljard Zweedse kroon (12,2 miljard euro). Essity doorbreekt barrières voor verbeterd welzijn en draagt bij aan een gezonde, duurzame en circulaire maatschappij. Lees meer over Essity, over hoe Essity bijdraagt aan de duurzame ontwikkelingsdoelen, over wat Essity doet om taboes te doorbreken op gebieden zoals menstruatie en incontinentie, en over Essity's educatieve initiatieven op www.essity.com.

Over Tork

Tork, een van de merken van Essity, is de toonaangevende wereldspeler op het gebied van professionele hygiëne. Het aanbod van Tork omvat complete systeemoplossingen voor hygiëne, waaronder toiletpapier, papieren handdoeken, servetten, handzeep, handlotion, handdesinfectiegels, dispensers, producten voor poetsen en reinigen, en ook service en onderhoud. Essity biedt met Tork ook digitale oplossingen, zoals sensortechnologie voor the internet of things waarmee datagestuurd schoonmaken mogelijk is. Het klantenbestand bestaat uit bedrijven en kantoorgebouwen, universiteiten, gezondheidsinstellingen, branches, restaurants, hotels, stadions en andere openbare locaties. De distributiekanalen bestaan uit distributeurs en online verkoop.

Duurzaamheid

Duurzaamheid zit al tientallen jaren in Essity's DNA en is altijd een zakelijke drijfveer geweest voor het bedrijf. Essity was een van de eerste bedrijven die doelen op het gebied van mens en natuur stelde in haar activiteiten. Bij Essity streven ze naar reductie van het hulpbronnenverbruik en naar efficiënte recycling of compostering van hun hygiëne- en gezondheidsproducten. In het kader van innovatieactiviteiten ontwikkelt Essity portfolio’s en bedrijfsmodellen om bij te dragen aan een duurzame en circulaire maatschappij, wat ook nieuwe bedrijfskansen creëert voor Essity.

Tork PaperCircle™, ’s werelds eerste recyclingservice voor papieren handdoeken, is een voorbeeld van een uniek circulair aanbod voor klanten waarop een groeiend aantal klanten inging sinds 2019. Op het gebied van tissueproductie investeert Essity in technologie voor alternatieve vezels in de faciliteit in Mannheim, Duitsland. Het doel is om tissue te produceren van alternatieve vezels in de vorm van plantaardige agrarische bijproducten.

Bekijk de film over Tork