Programma en sprekers FMN Connect XXL

* Programma onder voorbehoud van wijzigingen

Uitgelicht uit het programma:

Lees meer over de sessies en maak alvast kennis met enkele sprekers. Deze pagina vullen we steeds aan.

Closing Keynote Speaker

Ad Bastiaanse
Ad Bastiaanse

Ad Bastiaanse

  • Hoe kunnen we gezamenlijk onze flexibiliteit, ideeënrijkdom en vindingrijkheid vergroten?
  • Hoe kunnen we alle creatieve krachten in de organisatie samensmeden tot één strategisch geheel?
  • Wat zijn de valkuilen van onze geconditioneerde denksystemen?
  • En waarom zien we de dingen allemaal op een andere manier, wat kunnen we dus van elkaar leren?

Deze vragen staan centraal in een prikkelende presentatie over de kracht van creatieve samenwerking.

Ad Bastiaanse geeft al ruim 30 jaar lezingen en masterclasses over Leiderschap, Creativiteit, Innovatie, Overtuigen en Beïnvloeden. Hij is opgeleid als acteur/regisseur én tevens afgestudeerd als neurologisch verpleegkundige. Sinds 22 jaar is hij als docent verbonden aan het Advanced  Management Program van Business Universiteit Nyenrode, waar hij les geeft over Creatief en Authentiek Leiderschap. Daarnaast is hij werkzaam voor het Nederlands Instituut voor Kennisoverdracht, waar hij trainingen verzorgt over Wendbare Organisaties en Invloedrijk  Leiderschap. In zijn werkwijze combineert hij kennis van de neurologie met theatermethodieken voor het ontwikkelen van creatieve mindset.

 

Rondetafelgesprekken

Hans Topée, Thomas Zwart, Collin Schoonens, Rogier Verbeek

FMN Expertteam Faciliteren

Expertteam Faciliteren: Groeien, krimpen of niets doen?

Discussie tussen Rogier Verbeek, Thomas Zwart en Collin Schoonens over Facilitaire Business en Innovatieve Markt, onder de altijd prikkelende leiding van Hans Topée. 

In een veranderende context is wendbaarheid een vereiste. We zien dat aanpassing en flexibiliteit binnen facilitaire services nu echt aan de orde zijn. Het FMN Expertteam Faciliteren inspireert en activeert je om aan de slag te gaan met deze onderwerpen tijdens de inspiratiesessie ‘Groeien, krimpen of niets doen?’.

Rogier Verbeek (CEO Flexim Group), Thomas Zwart (CEO Capital C) en Collin Schoonens (Commercieel Directeur Hutten) nemen je met hun ervaringen mee in hoe zij hun bedrijf hebben veranderd, verbinding met de eindgebruiker hebben weten te versterken en hoe nieuwe business modellen of markten weer leiden tot rendabele groei.

Collin Schoonens is Directeur Commercie bij Hutten en eindverantwoordelijk voor Hutten Business Catering & Horeca. Hij deed veel ervaring op met het bedenken en formuleren van marketing- en inkoopbeleid, het begeleiden en coachen van operationele en managementteams en marketingafdelingen. Hij voelt zich dan ook het meest thuis in een creatieve en innovatieve omgeving waar visie vertaald moet worden naar strategie en commerciële bedrijfsvoering. Precies dit kan hij bij Hutten dagelijks doen. Hutten heeft als missie om gasten, opdrachtgevers, eigen samenwerkers én de maatschappij gelukkig te maken met smaakvol en aantrekkelijk eten en drinken, dat duurzaam, gezond en transparant is. Daarbij heeft Hutten de drive om echt toe te voegen aan de missie en visie van opdrachtgevers in een intensief partnerschap. Zo creëert Hutten energiehaarden van verbinding waar lekker en goed eten net zo belangrijk is als persoonlijke aandacht.

 

De koers van FMN

Ga zelf in gesprek met FMN-voorzitter Michel Tobé.

Daan Schipper
Daan Schipper

Belangrijke design trends voor FM organisaties

Verdiep je samen met Daan Schipper in maatschappelijk belangrijke trends gespot op Design District

Design District is Nederlands grootste designbeurs en daarmee de thermometer voor veel beslissers rond kantoorinrichting. Er zijn dit jaar belangrijke thema's te bespreken en antwoorden te geven op prangende vragen. FMN ziet het als haar taak om trends te herkennen, het maatschappelijk belang te duiden en haar leden te gidsen in de mogelijke oplossingen. FMN signaleert momenteel een aantal trends die interessant zijn om verder te verdiepen. Door de trends als route tussen verschillende smaakmakende stands te omschrijven had FMN dit jaar een gidsende rol. Uit de discussies met FMN-leden op de beurs komen heldere inzichten.

Daan Schipper is opgeleid als interieurarchitect en na een carrière van 1,5 decennium in de architectuur maakt hij de switch naar workplace management. Tien jaar intern en extern bij grote corporates en overheden maakt van hem een ervaren liaison tussen vastgoed en FM. Zijn voorliefde voor de menselijke schaal en zijn begrip voor menselijke behoefte aan geborgenheid en comfort zet hem twee jaar geleden op een nieuw spoor. Met zijn eigen bedrijf Enter Here maakt Daan ‘gebruikshandleidingen’ voor gebouwen en opent hij de dialoog met HRM, CRM en FM rond fysieke kwaliteiten van gebouwen om het onboarden van nieuwe en bestaande werknemers extra te faciliteren. Daan is binnen FMN expert lid van de werkgroep Werken.

 

Break-outsessies

 

 

Spoedcursus Luisteren met Nicolaas Duijn

 

Green Business Club Utrecht sprekers

Aerd de Boode, Karolien Niederer, Frans Luuk Bouwers

Muren Slechten – Zero Emissie Goederenvervoer Stationsgebied Utrecht

Via de Green Business Club Utrecht (GBCU) slaan organisaties de handen ineen om via inkoop en facilitair tot schone lucht in het stationsgebied te komen. En drukte te verminderen. Het Utrechtse stationsgebied is een van de drukste gebieden van Nederland. Het kan niet alleen schoner, ook slimmer. Door bijvoorbeeld minder te bestellen en bestellingen te bundelen.

Ook gedurende Covid stonden deze organisaties met elkaar in verbinding. Opdrachtgevers én leveranciers. Aerd de Boode (manager Hospitality Tivoli Vredenburg) en Frans Luuk Bouwers (CEO CityHub) gaan met HotspotLab's Karolien Niederer (projectleider Zero Emissie Goederenvervoer namens GBCU) in gesprek over hun ervaringen en tips om muren te slechten.

Maurice Tempel & Rob Klinkert

Rob Klinkert & Maurice Tempel

Inspiratiesessie: Big Data/ Datadriven FM
door Rob Klinkert & Maurice Tempel van PwC

Hoe maak je de verbinding tussen data en medewerkers? Tijdens een inspirerende sessie vertellen Maurice en Rob je meer over het gebruik van data binnen PwC / FM. In deze sessie wordt je ondergedompeld in de vele mogelijkheden van data en wat je als FM'er met die data kan. Niet alleen wat er met data mogelijk is op operationeel of tactisch niveau maar ook op strategisch niveau. Ook de inzet van data en de samenwerking met je samenwerkpartners komt aan de orde. Maar ook wat zijn de valkuilen van het gebruik van data. Wij sluiten af met onze lessons learned en de next steps. Het stellen van vragen kan zowel voorafgaand bij je aanmelding of tijdens de sessie.

 

 

Circulair partnerschap met Maybrit Admiraal van Humanagement

 

Annemarie Wolfrat
Annemarie Wolfrat

Hoe laat je teams goed samenwerken?
Renske van der Heijden interviewt Agile coach Annemarie Wolfrat van TOPdesk

Een succesvolle organisatie onderscheidt zich door het hebben van een solide netwerk van effectieve teams die goed samenwerken in een veilige omgeving. Facility management speelt hierin een belangrijke rol, zeker in een hybride werkomgeving waar mensen letterlijk en figuurlijk meer afstand hebben tot de organisatie en tot elkaar. Hoe doe je dat dan precies, hoe creëer je zo’n veilige omgeving? En wat kan je doen als facilitaire afdeling? Annemarie vertelt hoe zij dit aanpakt als Agile coach. Bij een team, een afdeling of zelfs een hele vestiging. Natuurlijk is deze sessie ook interactief, in verbinding met jou, en beantwoordt ze graag al je vragen.

Annemarie Wolfrat heeft ruim 10 jaar ervaring in de wondere wereld van organisatieveranderingen en werkt als agile coach bij TOPdesk. Ook is zij TOPdesk’s agile lead. Annemarie wordt gedreven door een passie om altijd de best mogelijke resultaten te bereiken met een groep mensen. Haar grootste succes is wanneer ze haar niet meer nodig hebben en zelf de gerealiseerde verandering op een duurzame manier kunnen dragen en meer bereiken dat zij zelf voor mogelijk hadden gehouden.

Justin Clausing
Justin Clausing

Kernkwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen
Workshop onder leiding van Justin Clausing van Facilicom Group

Verbinding maken gaat met sommige mensen vanzelf, vooral als ze in gedrag een beetje op je lijken. Maar hoe maak je verbinding met iemand die precies het tegenovergestelde is? Met behulp van kleuren en kwadranten onderzoeken we de positieve en negatieve gedragingen van jou én die van de mensen om je heen. Wat kun je hiervan leren?

Justin Clausing gespecialiseerd in gedrag en gedragsverandering. Zijn missie is het laten groeien en ontwikkelen van medewerkers en teams. Vanuit zijn rol bij Facilicom Solutions Management & Advies verzorgt hij al 10 jaar trainingen en workshops waarmee hij dagelijks bijdraagt aan meer kennis, vaardigheden en verbeterde samenwerking binnen de teams en afdelingen van Facilicom en haar klanten.

 

Stands op het festivalplein en bijdragen van partners

Rob Wolff
Rob Wolff

GreenTix – de eerste groene crypto! Haal jouw persoonlijke crypto’s op bij de stand en leer wat ze voor jou en de wereld kunnen betekenen

Een platform waar we bedrijven en hun klanten verbinden bij ons gezamenlijke doel: CO2 compenseren en klimaatverandering een halt toeroepen. Klanten worden GreenTix Rangers en sparen GreenTix bij bedrijven. Per 140 GreenTix planten de aangesloten NGO’s een boom. Zo kun je op een makkelijke manier bijdragen aan een beter klimaat.

GreenTix biedt bedrijven tools in verschillende vormen:

  • Een webshop-toepassing waar klanten bij elke bestelling GreenTix kunnen sparen.
  • CarbonCards, waarmee je 140, 420, 840 of zelfs 1820 koopt, om te houden of weg te geven. Dat staat gelijk aan 1000, 3000, 6000 of 13000 kilo CO2-compensatie! 
  • Een GreenTix QR code: waarmee je eenvoudig GreenTix kunt uitdelen aan bezoekers of klanten. Perfect voor evenementen.
  • Een loonprogramma waar je vanuit het brutoloon van medewerkers een bijdrage doet aan het Regenwoud en CO2 compenseert.


 

Het perfecte Plaatje - voor jouw nieuwe profielfoto

 

Nuvolo logo
 

Nuvolo

“Nuvolo’s - Verbonden Werkplek”, maakt het mogelijk om mensen hun beste werk te laten doen. Nuvolo maakt het mogelijk om mensen, assets, business services en locaties met elkaar te verbinden.


 

Plan@Office - kantoormeubilair

 

Essity

Essity

Partner Essity verzorgt verschillende activiteiten tijdens FMN Connect XL, maar niet met een spreker. Zo loopt er iemand rond met een blacklight om de bacteriën op je handen te laten zien en iemand met afvalzakken met papieren handdoekjes in het kader van milieu/duurzaamheid/recyclen en er is een stand met de schoonmaakdoeken. 

Duurzaamheid hand in hand met productiviteit
Het moeten voldoen aan de vereisten van productiviteit en duurzaamheid leidt vaak tot compromissen. Kan dat niet anders? Jazeker! Maak kennis met de biobased producten van Tork. Hiermee vermindert u de opbouw van C02 in de atmosfeer, terwijl u uw reinigingstaken net zo efficiënt als altijd kunt uitvoeren. 

Hoe kunt u zorgen voor een gezonde werkomgeving als mensen terugkeren naar kantoor?
Verbetering van de schoonmaakkwaliteit en een hygiënische en gezonde werkomgeving is de hoogste prioriteit geworden voor facilitair managers in kantoorgebouwen. Tork kan u helpen om hier direct iets aan te doen en hygiëne-oplossingen in uw gehele kantoor te implementeren!

Zeg geen vaarwel maar tot ziens!
Tork brengt uw papieren handdoek bij u terug. Sluit de cirkel met ’s werelds eerste recyclingservice voor papieren handdoeken, Tork PaperCircle!

Peter Gabriels
Peter Gabriëls

Dutch Green Building Council – wat betekent de nieuwe BREEAM-richtlijn voor jou?

Dutch Green Building Council lanceert tijdens FMN Connect XL het nieuwe keurmerk “BREEAM-NL In-Use Duurzame huisvesting en bedrijfsvoering”. Deze nieuwe richtlijn geeft je handvaten om duurzaamheid een integraal onderdeel te maken van jouw organisatie. Hiermee verklein je de impact op het milieu en verhoog je de gezondheid en het welzijn van je medewerkers. Tijdens de sessie leer je meer over BREEAM-NL In-Use Duurzame huisvesting en bedrijfsvoering en komen vooruitstrevende organisaties aan het woord, met jarenlange ervaring met BREEAM-NL als duurzaamheidsinstrument.

Peter Gabriëls is Senior Projectmanager bij Dutch Green Building Council. De doorontwikkeling van BREEAM-NL In-Use en de marktadaptatie van BREEAM-NL valt onder zijn verantwoordelijkheden. Daarnaast richt hij zich op het integreren van duurzaamheid in vastgoedtaxaties, als onderdeel van een samenwerkingsverband tussen onder andere banken, taxateurs en brancheverenigingen.

Logo De Vos Groep

De Vos Groep – Hybride werken, ok, en nu?

Deels thuis werken en deels op de zaak werken. Daar gaan we naar toe. Meestal betekent dat minder werkplekken op kantoor voor hetzelfde aantal mensen. Hoe maak je werkplekken hybride proof? Deze kantoorwerkplekken moeten geschikt zijn voor lange en korte mensen. Verder moeten deze werkplekken zijn ingericht voor alle typen kantoorwerk met de beschikking over minimaal twee externe beeldschermen of 1 extra groot beeldscherm. Deze moet gemakkelijk in hoogte verstelbaar zijn en moet je naar je toe kunnen trekken of van je af kunnen duwen zonder zware of lastige inspanning. Geschikt voor alle merken en typen laptops, dus geen gedoe met allerlei verschillende kabels die je bij je moet hebben in de hoop dat het werkt. In plaats daarvan gewoon één USB-C kabel die al aanwezig is, waarmee tegelijkertijd je laptop wordt opgeladen, de verbinding met het netwerk tot stand wordt gebracht en je de externe beeldschermen met minimaal 4K kunt aansturen. Verder uiteraard voldoende mogelijkheden om je telefoon, tablets op te laden en koptelefoon in te pluggen. Dit alles verpakt in de M/Connect2. De veelzijdige dockingstation die door vernuftig design is verwerkt in de voet van de meest gebruikte monitorarm.
De Vos Groep heeft een stand op het festivalplein, laat je informeren over goed ingerichte werkplekken voor deze nieuwe manier van werken. 

FMN Connect XXL Maak(t) de verbinding! Ben jij erbij op 19 mei 2022?
Meld je nu (gratis) aan via Eventbrite