Programma en sprekers FMN Connect XXL

* Programma onder voorbehoud van wijzigingen

Uitgelicht uit het programma:

Lees meer over de sessies en maak alvast kennis met enkele sprekers. Deze pagina vullen we steeds aan.

Opening Keynote Speaker

Ad Bastiaanse
Ad Bastiaanse

Ad Bastiaanse

  • Hoe kunnen we gezamenlijk onze flexibiliteit, ideeënrijkdom en vindingrijkheid vergroten?
  • Hoe kunnen we alle creatieve krachten in de organisatie samensmeden tot één strategisch geheel?
  • Wat zijn de valkuilen van onze geconditioneerde denksystemen?
  • En waarom zien we de dingen allemaal op een andere manier, wat kunnen we dus van elkaar leren?

Deze vragen staan centraal in een prikkelende presentatie over de kracht van creatieve samenwerking.

Ad Bastiaanse geeft al ruim 30 jaar lezingen en masterclasses over Leiderschap, Creativiteit, Innovatie, Overtuigen en Beïnvloeden. Hij is opgeleid als acteur/regisseur én tevens afgestudeerd als neurologisch verpleegkundige. Sinds 22 jaar is hij als docent verbonden aan het Advanced  Management Program van Business Universiteit Nyenrode, waar hij les geeft over Creatief en Authentiek Leiderschap. Daarnaast is hij werkzaam voor het Nederlands Instituut voor Kennisoverdracht, waar hij trainingen verzorgt over Wendbare Organisaties en Invloedrijk  Leiderschap. In zijn werkwijze combineert hij kennis van de neurologie met theatermethodieken voor het ontwikkelen van creatieve mindset.


Rondetafelgesprekken

Hans Topée, Thomas Zwart, Collin Schoonens, Rogier Verbeek
FMN Expertteam Hospitality & Soft Services

Expertteam Hospitality & Soft Services: Groeien, krimpen of niets doen?

Discussie tussen Rogier Verbeek en Thomas Zwart over Facilitaire Business en Innovatieve Markt, onder de altijd prikkelende leiding van Hans Topée. 

In een veranderende context is wendbaarheid een vereiste. We zien dat aanpassing en flexibiliteit binnen facilitaire services nu echt aan de orde zijn. Het FMN Expertteam Hospitality & Soft Services inspireert en activeert je om aan de slag te gaan met deze onderwerpen tijdens de inspiratiesessie ‘Groeien, krimpen of niets doen?’.

Rogier Verbeek (CEO Flexim Group) en Thomas Zwart (CEO Capital C) nemen je met hun ervaringen mee in hoe zij hun bedrijf hebben veranderd, verbinding met de eindgebruiker hebben weten te versterken en hoe nieuwe business modellen of markten weer leiden tot rendabele groei.


 


Peter Gabriëls | DGBC

 

Een duurzame huisvesting en bedrijfsvoering borgen met BREEAM-NL & Dutch Green Building Council
Rondetafelgesprek met De Bijenkorf, Bureau 8080, PwC

 


Ellen Janssen | The Compass Group

Trends rondom hybride werken en generaties
Rondetafelgesprek, gehost door FMN Partner The Compass Group

Break-outsessies


Nicolaas Duin | Muzikaal spreker

 

Spoedcursus Luisteren met Nicolaas Duin

Als Muzikaal Spreker leert Nicolaas je in deze unieke sessie beter en leuker samenwerken, door middel van inzichten uit de muziek.

 

Maurice Tempel & Rob Klinkert
Rob Klinkert & Maurice Tempel | PwC

Inspiratiesessie: Big Data/ Datadriven FM
door Rob Klinkert & Maurice Tempel van PwC

Hoe maak je de verbinding tussen data en medewerkers? Tijdens een inspirerende sessie vertellen Maurice en Rob je meer over het gebruik van data binnen PwC / FM. In deze sessie wordt je ondergedompeld in de vele mogelijkheden van data en wat je als FM'er met die data kan. Niet alleen wat er met data mogelijk is op operationeel of tactisch niveau maar ook op strategisch niveau. Ook de inzet van data en de samenwerking met je samenwerkpartners komt aan de orde. Maar ook wat zijn de valkuilen van het gebruik van data. Wij sluiten af met onze lessons learned en de next steps. Het stellen van vragen kan zowel voorafgaand bij je aanmelding of tijdens de sessie.
 

 

Bruce Westerneng | FMN Expertteam Technologie
 

FMN Expertteam Technologie - Fireside chat: What do food, fire safety and furniture have in common? 3 facility startups on the rise

Binnen het Expertteam Technologie kijken wij voorbij de hype en trends en zoeken naar die technologieën die over 2 tot 5 jaar mainstream zijn. Dat doen wij onder andere door de verbinding te zoeken met startups. Tijdens deze sessie bespreken wij 3 startups over welke trends zij zien en waar zij onderdeel van zijn en hoe zij samenwerken met de facilitaire wereld. Samen kijken wij hoe we nog meer kunnen versnellen.


Marco Witschge | BespaarGarant

Platform Duurzame Huisvesting

Workshop over het Datastelsel Verduurzaming Utiliteit, een richtlijn van de overheid.

 

 

 

 

 

 

Justin Clausing
Justin Clausing | Facilicom Group

Kernkwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen
Workshop onder leiding van Justin Clausing van Facilicom Group

Verbinding maken gaat met sommige mensen vanzelf, vooral als ze in gedrag een beetje op je lijken. Maar hoe maak je verbinding met iemand die precies het tegenovergestelde is? Met behulp van kleuren en kwadranten onderzoeken we de positieve en negatieve gedragingen van jou én die van de mensen om je heen. Wat kun je hiervan leren?

Justin Clausing gespecialiseerd in gedrag en gedragsverandering. Zijn missie is het laten groeien en ontwikkelen van medewerkers en teams. Vanuit zijn rol bij Facilicom Solutions Management & Advies verzorgt hij al 10 jaar trainingen en workshops waarmee hij dagelijks bijdraagt aan meer kennis, vaardigheden en verbeterde samenwerking binnen de teams en afdelingen van Facilicom en haar klanten.
 

 

 


Karolien Niederer | HotSpotLab

Green Business Club Utrecht met Karolien Niederer van HotSpotLab, Peter van Donk en Patrick Cox van de Compass Group
Muren Slechten – Zero Emissie Goederenvervoer Stationsgebied Utrecht

Via de Green Business Club Utrecht (GBCU) slaan organisaties de handen ineen om via inkoop en facilitair tot schone lucht in het stationsgebied te komen. En drukte te verminderen. Want het stationsgebied is een van de drukste gebieden van Nederland. Dus niet alleen schoner, ook slimmer. Door ook minder te bestellen en bestellingen te bundelen. Ook gedurende Covid stonden deze organisaties met elkaar in verbinding. Opdrachtgevers én leveranciers. Hoe help je elkaar in deze viruscrisis verder.

Peter van Donk gaat met Karolien Niederer (projectleider Zero Emissie Goederenvervoer namens GBCU) en Patrick Cox van de Compass Group in gesprek over hun ervaringen en tips om muren te slechten.

Stands op het festivalplein en bijdragen van partners


Tork
 

Tork / Essity


Marco Witschge | BespaarGarant

BespaarGarant 

Het besparen van energie is best lastig. Brancheorganisaties bundelen hun krachten in Stichting BespaarGarant om energie besparen voor bedrijven en instellingen veel makkelijker te maken. De BespaarGarant-methode helpt je om samen met je eigen uitvoerende partij en energieadviseur zonder
omwegen te komen tot een betrouwbaar verduurzamingsproject. Met gegarandeerde techniek die je kan vertrouwen. En desgewenst ook met slimme financiering uit lagere energiekosten, zodat je kunt verduurzamen zonder inperking van je investeringsruimte voor je kerntaken.

Bekijk hier onze "BespaarGarant in 1,5 minuut" video.  

 


Rob Wolff | GreenTix

GreenTix – De eerste groene crypto! Haal jouw persoonlijke crypto’s op bij de stand en leer wat ze voor jou en de wereld kunnen betekenen

Een platform waar we bedrijven en hun klanten verbinden bij ons gezamenlijke doel: Co2 compenseren en klimaatverandering een halt toeroepen. Klanten worden GreenTix Rangers en sparen GreenTix bij bedrijven. Per 140 GreenTix planten de aangesloten NGO’s een boom. Zo kun je op een makkelijke manier bijdragen aan een beter klimaat.

GreenTix biedt bedrijven tools in verschillende vormen:

  • Een webshop-toepassing waar klanten bij elke bestelling GreenTix kunnen sparen.
  • CarbonCards, waarmee je 140, 420, 840 of zelfs 1820 koopt, om te houden of weg te geven. Dat staat gelijk aan 1000, 3000, 6000 of 13000 kilo Co2-compensatie! 
  • Een GreenTix QR code: waarmee je eenvoudig GreenTix kunt uitdelen aan bezoekers of klanten. Perfect voor evenementen.
  • Een loonprogramma waar je vanuit het brutoloon van medewerkers een bijdrage doet aan het Regenwoud en Co2 compenseert.
     

 


Erik Luisman | Vepa
 

Vepa – Duurzaam moet je niet denken, duurzaam moet je gewoon doen! Wedden?

Vepa is jouw ultieme circulaire regisseur. De afgelopen jaren hebben we al heel wat organisaties geholpen met hun circulaire inrichting. Deze oplossingen zijn erg divers. Ieder project vraagt immers om maatwerk. Waar het bij het ene project ‘slechts’ enkele items betreft, wordt er bij andere projecten een volledige nieuwe inrichting van een kantoorpand gerealiseerd waarbij we zoveel mogelijk bestaande producten gebruiken als basis voor de nieuwe meubels.

Inspiratie? NN Workspace 2020 is waarschijnlijk het meest circulaire en ambitieuze project ooit! Voor de nieuwe – circulaire – kantoorinrichting van de panden in Den Haag en Rotterdam zocht NN een partner die de volledige regie en uitvoering van het losse meubilair van dit project op zich zou nemen. Van projectplan en aanpak tot oplevering en onderhoud. Vanwege de goede ervaringen en onze intrinsieke motivatie koos Nationale Nederlanden voor Vepa the furniture factory. Mogen we jou vertellen hoe?
 

 


CFP Green Buildings
 

CFP Green Buildings 

 

 

Logo De Vos Groep
Ronald Bartels & Bert Bagijn | De Vos Groep

De Vos Groep – Hybride werken, ok, en nu?

Deels thuis werken en deels op de zaak werken. Daar gaan we naar toe. Meestal betekent dat minder werkplekken op kantoor voor hetzelfde aantal mensen. Hoe maak je werkplekken hybride proof? Deze kantoorwerkplekken moeten geschikt zijn voor lange en korte mensen. Verder moeten deze werkplekken zijn ingericht voor alle typen kantoorwerk met de beschikking over minimaal twee externe beeldschermen of 1 extra groot beeldscherm. Deze moet gemakkelijk in hoogte verstelbaar zijn en moet je naar je toe kunnen trekken of van je af kunnen duwen zonder zware of lastige inspanning. Geschikt voor alle merken en typen laptops, dus geen gedoe met allerlei verschillende kabels die je bij je moet hebben in de hoop dat het werkt. In plaats daarvan gewoon één USB-C kabel die al aanwezig is, waarmee tegelijkertijd je laptop wordt opgeladen, de verbinding met het netwerk tot stand wordt gebracht en je de externe beeldschermen met minimaal 4K kunt aansturen. Verder uiteraard voldoende mogelijkheden om je telefoon, tablets op te laden en koptelefoon in te pluggen. Dit alles verpakt in de M/Connect2. De veelzijdige dockingstation die door vernuftig design is verwerkt in de voet van de meest gebruikte monitorarm.

De Vos Groep heeft een stand op het festivalplein, laat je informeren over goed ingerichte werkplekken voor deze nieuwe manier van werken. 
 

 


FMN Young

Netwerkplein FMN Young

FMN Young organiseert een Speeddatesessie tussen Young professionals en Professionals. 

 

FMN Connect XXL Maak(t) de verbinding! Ben jij erbij op 19 mei 2022?
Meld je nu (gratis) aan via Eventbrite