NFC Index

Met de NFC Index vergelijk je de facilitaire kosten van jouw organisatie met de BV Nederland. Je krijgt inzicht in de facilitaire uitgaven van jouw organisatie en ziet hoe je kosten kunt besparen. Sluit je vandaag nog aan bij FMN en start met benchmarken! De jaarberichten voor Kantoren, Werkomgeving en Onderwijs zijn openbaar. De verdiepende kengetallen en interactieve index zijn voor de leden beschikbaar via het ledendeel.

Wat is NFC Index?

De NFC Index (Netherlands Facility Costs Index) publiceert onafhankelijke facilitaire kengetallen. Dit doet zij voor de sectoren kantoren (per m2 vvo), de werkomgeving (trots, productiviteit, werkplekbeleving en bezettingsgraad) en onderwijs (per student en m2 bvo). In de publicaties lees je onder andere over de facilitaire kosten per werkplek, het aantal werkplekken per fte en de gemiddelde bezetting. Sinds 2018 is de NFC Index onderdeel van FMN.

De indices komen tot stand op basis van input van de leden. Aangesloten leden zijn bedrijven en instellingen die over het algemeen georganiseerd zijn in kringen op basis van sectoren. De leden leveren jaarlijks hun gegevens over de facilitaire kosten aan. Op basis van die data worden de kosten per m2 berekend en wordt in overleg met de betreffende gecertificeerde adviseurs, de index vastgesteld. De leden delen hun informatie om hun eigen gegevens te kunnen vergelijken met de Index en met die van soortgelijke organisaties. Zo krijgen ze inzicht in hun eigen prestaties ten opzichte van de markt.

Standaarden NEN

De NFC Index gebruikt de standaarden NEN-EN 15221- 4 en NEN 2748. Op de website van NFC Index lees je meer over de indeling en methoden, maar ook over de verantwoording van de NFC Index.

Aan de slag met NFC Index

De bedrijfsdeelnames van FMN geven je toegang tot de basismodule NFC Index 1. Je kunt als bedrijfslid dus meteen beginnen met benchmarken. Wil je actiever aan de slag met de facilitaire kengetallen? Sluit dan bovenop de bedrijfsdeelname een aanvullende module af. Lees meer over de mogelijkheden op de pagina: Deelnemers aan de NFC Index. Op de website van de NFC Index vind je een gratis demo van de NFC Index Kantoren. 

 

Publicaties

 Kantoren

 Werkomgeving

 Onderwijs

Video's

NFC Index Kantoren 2021 (over 2020)

NFC Index Werkomgeving 2020 (over 2019)

NFC Index Kantoren 2020 (over 2019)