NFC Index

Met de NFC Index vergelijk je de facilitaire kosten van jouw organisatie met de BV Nederland. Je krijgt inzicht in de facilitaire uitgaven van jouw organisatie en ziet hoe je kosten kunt besparen. Sluit je vandaag nog aan bij FMN en start met benchmarken!

Wat is NFC Index?

De NFC Index (Netherlands Facility Costs Index) publiceert onafhankelijke facilitaire kengetallen. Dit doet zij voor de sectoren kantoren (per m2 vvo) en onderwijs (per student en m2 bvo). In de publicaties lees je onder andere over de facilitaire kosten per werkplek, het aantal werkplekken per fte en de gemiddelde bezetting. Sinds 2018 is de NFC Index onderdeel van FMN.

Standaarden NEN

De NFC Index gebruikt de standaarden NEN-EN 15221- 4 en NEN 2748. Op de website van NFC Index lees je meer over de index en methoden.

Aan de slag met NFC Index

De bedrijfsdeelnames A, B, C en D van FMN geven je toegang tot de basismodule NFC Index 1. Je kunt als bedrijfslid dus meteen beginnen met benchmarken. Lees alle informatie over de bedrijfsdeelnames en sluit je vandaag nog aan!

Aanvullende modules voor actiever benchmarken

Wil je actiever aan de slag met de facilitaire kengetallen? Sluit dan bovenop de bedrijfsdeelname een aanvullende module af. Lees meer over deze modules op een van de bedrijfsdeelnamepagina's.

Publicaties

Video's

NFC Index Kantoren 2020

NFC Index Werkomgeving 2020