NFC Index

Met de NFC Index (Netherlands Facility Costs Index) vergelijk je de facilitaire kosten van jouw organisatie met de BV Nederland. Je krijgt inzicht in de facilitaire uitgaven van jouw organisatie en ziet hoe je kosten kunt besparen. Sluit je vandaag nog aan bij FMN en start met benchmarken! 

Ga direct naar de pagina van de NFC Index

Wat is NFC Index?

De NFC Index publiceert onafhankelijke facilitaire kengetallen en zijn dé referenties voor kostenontwikkeling van facilitaire voorzieningen van kantoorhoudende organisaties en het onderwijs. Dit doet zij voor de sectoren kantoren (per m2 vvo), de werkomgeving (trots, productiviteit, werkplekbeleving en bezettingsgraad) en onderwijs (per student en m2 bvo). In de publicaties lees je onder andere over de facilitaire kosten per werkplek, het aantal werkplekken per fte en de gemiddelde bezetting. Sinds 2018 is de NFC Index onderdeel van FMN. Naast dit hoofddoel streeft FMN naar het gebruik van standaarden en bevordering van kennisuitwisseling rond facility management. Bovendien heeft FMN/NFC Index adviseursleden die gebruikersleden aanvullend kunnen helpen bij de interpretatie van de gegevens en kunnen adviseren over mogelijke verbeteringen.

De indices komen tot stand op basis van input van de leden. Aangesloten leden zijn bedrijven en instellingen die over het algemeen georganiseerd zijn in kringen op basis van sectoren. De leden leveren jaarlijks hun gegevens over de facilitaire kosten aan. Op basis van die data worden de kosten per m2 berekend en wordt in overleg met de betreffende gecertificeerde adviseurs, de index vastgesteld. De leden delen hun informatie om hun eigen gegevens te kunnen vergelijken met de Index en met die van soortgelijke organisaties. Zo krijgen ze inzicht in hun eigen prestaties ten opzichte van de markt.
 

Doel

NFC-Index is het onderzoeksinstituut van FMN. Het Onafhankelijke autoriteit op het gebied van het duiden van facilitaire prestaties in de breedste zin van het woord: kwaliteit, duurzaamheid, kosten, salariskosten, bedrijfs- en dienstverleningsmodellen. De NFC-Index verzamelt data via de NFC en FMN leden en door gerichte samenwerking met andere onderzoeksorganisaties.

Standaarden NEN

De NFC Index gebruikt de standaarden NEN-EN 15221- 4 en NEN 2748. Lees op deze pagina meer over de methoden en verantwoording.

Aan de slag met NFC Index

De bedrijfsdeelnames van FMN geven je toegang tot de basismodule NFC Index 1. Je kunt als bedrijfslid dus meteen beginnen met benchmarken. Wil je actiever aan de slag met de facilitaire kengetallen? Sluit dan bovenop de bedrijfsdeelname een aanvullende module af. Meer informatie over hoe je kunt meedoen vind je op deze pagina. Op de website van de NFC Index vind je een gratis demo van de NFC Index Kantoren.