FM Marktonderzoek

Als facilitair professional wil je inzicht in de actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied. Je wilt weten wat er speelt, welke trends je in de gaten moet houden en wat alle veranderingen betekenen voor jou als FM'er. â€‹Het jaarlijkse Facility & Workplace Marktonderzoek van FMN – uitgevoerd door TwynstraGudde – geeft antwoord op deze vragen zodat jij vooruit kunt! Bekijk hier alles omtrent het Marktonderzoek!

Facility & Workplace Marktonderzoek 2023

Hoe maak je duurzaamheid concreet? Meer dan zeventig procent van de respondenten in het Facility & Workplace Management-onderzoek van 2023 beschouwt 'duurzaamheid' als de belangrijkste trend, hetgeen opnieuw een toename betekent ten opzichte van het voorgaande jaar. Echter, onder de oppervlakte van dit gunstige resultaat blijkt het lastig te zijn om deze trend te vertalen naar concrete acties voor professionals werkzaam in het facilitaire werkveld. Het 10de Facility & Workplace Management-onderzoek belicht de historische ontwikkeling van 'duurzaamheid' en nog veel meer.

Over het marktonderzoek

Ieder jaar voert TwynstraGudde in opdracht van FMN het Facility & Workplace Marktonderzoek uit. Respondenten geven uit een lijst van elf thema’s aan wat volgens hen nu en de komende jaren de belangrijkste thema’s zijn binnen de markt van facility & workplace.