Nieuws

Leiderschap en ontmoeting

Profielfoto van Hans G.J. Topée
Hans G.J. Topée
21 juli 2020 | 1 minuut lezen

Leiderschap is doorpakken op geleerde zaken volgens Elly Ploumen, HR director Achmea. Thuiswerken werkt goed en is steeds meer passend, en digitalisering blijkt op meer fronten inzetbaar. Volgens Ploumen staan we daarmee voor een versnelling. 

Er ontstaan nieuwe functies en we hebben andere gebouwen nodig. Geen kantoortuinen maar goede ontmoetingsplekken waar het DNA van de organisatie zichtbaar en voelbaar is.

Ontmoeten

Samen ontmoeten wordt belangrijker volgens Bart-Jan Lijnkamp, Facilitair Bedrijf Achmea. Naast een flex-factor van 0,6 op werkplekken worden huiskamers en ruimtes voor ontmoeten en samenwerken de nieuwe norm. En dat mede op basis van een concept uit de jaren 90 van de vorige eeuw (Interpolis).

Lees hier het interview van Management Scope met Elly Ploumen en hier het interview van Facto met Bart-Jan Lijnkamp. Benieuwd naar meer statements van Elly Ploumen en andere topleiders? Luister dan naar onze podcastserie 'Het Nieuwe Normaal' of neem contact op met Hans GJ Topée, FMN Expertteams Huisvesten en Werken.