Nieuws

Tork lanceert COVID-19-toolkit om vitale beroepen te ondersteunen

Profielfoto van FMN Redactie
4 mei 2020 | 1 minuut lezen

Tork, een merk van FMN-partner Essity, lanceert op 5 mei, Wereld Handhygiëne Dag, de COVID-19-toolkit voor de gezondheidszorg om zorgmedewerkers te steunen in de strijd tegen het coronavirus. De online toolkit bevat praktische informatie met handige tips voor handhygiëne, oppervlaktereiniging en de juiste hygiënische werkmethoden om het besmettingsrisico te verlagen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft 2020 uitgeroepen tot het 'Jaar van de Verpleegkundige en Verloskundige'. Dit jaar is het ook 200 jaar geleden dat een van de grondleggers van de moderne verpleging, Florence Nightingale, werd geboren. In het oorlogsziekenhuis waar Nightingale werkte, introduceerde zij methoden voor het wassen van de handen, waardoor het aantal infecties afnam. Anno nu is handhygiëne nog steeds cruciaal tegen de verspreiding van virussen. Goede handhygiënetechnieken worden beschouwd als een van de belangrijkste methoden om te voorkomen dat meer mensen ziek worden.

Gratis toolkit vanaf 5 mei beschikbaar

In de toolkit kunnen zorgprofessionals, schoonmakers, EVS-medewerkers, productiemedewerkers, supermarktpersoneel, voedselleveranciers en apotheekmedewerkers een training vinden in de juiste handwas- en handreinigingsprocedure, evenals downloadbare instructieposters. Ook bevat de toolkit informatie over het gebruik van de app 'Tork VR Clean Hands Training'. De nieuwe toolkit is vanaf 5 mei gratis beschikbaar en is voor iedereen toegankelijk op tork.nl/veiligaanhetwerk.

Doris Berens-Bredahl, Regional Segment Manager Health Care : "Volgens de WHO zijn schone handen de sleutel voor professionals in de gezondheidszorg om de verspreiding van ziekten en infecties te stoppen, wat betekent dat schone handen echt het verschil maken. Als blijk van waardering hebben we de Veilig aan het Werk: COVID-19 Healthcare Toolkit gelanceerd. We willen zorgprofessionals ondersteunen in deze uiterst uitdagende tijden".