Nieuws

Webinar en rapport 'Digital sustainability in FM'

8 september 2020 | 1 minuut lezen

Een half jaar geleden zijn de FMN Expertteams Technologie en Circulaire & Inclusieve Economie een project gestart met de Noorse, Deense en Zweedse FM-verenigingen. We waren erg nieuwsgierig in hoeverre FM-professionals technologie inzetten voor duurzaamheidsvraagstukken. Inmiddels ligt er een mooi rapport met alle bevindingen en een whitepaper met de belangrijkste conclusies is in de maak. Bovendien bieden we op 28 oktober een webinar aan waarin we niet alleen alle resultaten delen, maar waarin we ook wat dieper ingaan op het ‘waarom’ achter de opvallendste bevindingen. 

Slimmer gebruikmaken van technologie

Een heel positief gegeven dat uit het onderzoek naar voren is gekomen, is dat de meeste organisaties een beleid hebben opgesteld voor het terugdringen van energiegebruik, afval en waterverspilling. Uit het onderzoek blijkt ook dat er nog opvallend weinig technologische oplossingen ingezet worden om deze stromen te meten. Hoe komt dat? Hoe kan je als FM’er slimmer gebruikmaken van je informatiesystemen om je duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken?

Behalve grote verschillen tussen de diverse FM-disciplines, zien we verschillen tussen de vier landen. Zo is een interessante bevinding dat Denen en Noren vergeleken met ons veel meer gebruikmaken van digitale oplossingen voor duurzaamheid. Wat kunnen wij van hen leren?

Lees en leer verder

Ben je benieuwd naar de antwoorden? Download dan nu het rapport. 

Doe mee aan de webinar

Schrijf je in voor de Engelstalige webinar 'Digital sustainability in FM' op 28 oktober waarin we samen met de Noorse, Deense en Zweedse FM-verenigingen en deelnemers ingaan op het rapport en onderwerp 'digital sustainability in FM'.