Nieuws

Maak als FM-er het verschil bij biodiversiteitsherstel! Kantoor en bedrijventerrein als oplossing.

Profielfoto van FMN Redactie
25 april 2023 | 2 minuten lezen

In dit tweede artikel van deze reeks over biodiversiteit leggen we uit hoe kantoorgebouwen en bedrijventerreinen kunnen bijdragen aan biodiversiteitsherstel, wat dat op kan leveren en wanneer en hoe je dat als facility manager het beste kunt doen.

Leven op aarde is niet mogelijk zonder het samenspel van duizenden soorten planten, dieren en ecosystemen. Wereldwijd zijn er grote zorgen over het verlies aan biodiversiteit, het samenspel van duizenden soorten planten, dieren en ecosystemen. Dat heeft negatieve consequenties voor onze leefomgeving, maar bijvoorbeeld ook voor onze voedselproductie en ons vermogen om klimaatverandering op te vangen.

Hoog tijd dus om meer aandacht te besteden aan het behoud en herstel van biodiversiteit. Facility management kan daar een flinke bijdrage aan leveren. Daarom schrijft FMN Expertteam Duurzaam & Sociaal samen met Expertteam Huisvesten de reeks Biodiversiteit. In deze drie artikelen én een verdiepende podcasts geven zij een duidelijke uitleg over wat biodiversiteit is, waarom het belangrijk is, waarom het verlies aan biodiversiteit een probleem is en wat daar de oorzaken van zijn. Aan de hand van praktische tips geven zij natuurlijk ook aan hoe jij als Facility Manager het verschil kunt maken op weg naar biodiversiteitsherstel!

Ga naar het artikel in onze kennisbank

Let op: het artikel is alleen te bekijken door ingelogde gebruikers. Nog geen account? Word dan lid van FMN, of maak een gratis account aan om deel te nemen aan onze community.

 

Geïnteresseerd in dit onderwerp? Naast dit artikel kan je ook veel inspiratie halen uit onze SDG-videoserie ‘Doe eens duurzaam’. Bijvoorbeeld in de video over:
SDG 15: Biodiversiteit en klimaatadaptatie? Ook daar draagt het facilitaire werkveld aan bij! 
SDG 14: Duurzaam gebruik maken van oceanen, zeeën en maritieme hulpbronnende invloed van het facilitaire werkveld

Of beluister onze FMN Podcast over Biodiversiteit: Deel 1 en deel 2 of bekijk het eerste artikel.