Nieuws

Im Memoriam Gideon van den Burg

Profielfoto van Jannemarie Vergunst
8 mei 2023 | 1 minuut lezen

Gideon van den Burg

In memoriam Gideon van der Burg

 

Zondag 30 april is Gideon overleden in bijzijn van familie en vrienden. De ziekte openbaarde zich ruim een jaar geleden en ondanks goed herstel in de eerste periode heeft het volledig gezond worden niet zo mogen zijn.

Gideon kennen velen in het facilitaire werkveld als het gezicht van Leesman in de Benelux. Hij was een van de initiatiefnemers van de NFC Index Werkomgeving en zijn hem dankbaar voor de bredere ontwikkeling van het facilitaire werkgebied.

Een kleine persoonlijke herinnering die kenmerkend is voor Gideon:

Gideon bellen op vrijdagmiddag kwart voor vijf. “Zeg moet je het nou nog verdienen om vijf uur op vrijdag middag?” “Ik zit net aan de borrel met Ingeborg en de kinderen…..haha nou vooruit hoe kan ik je helpen.”

Dat is Gideon ten voeten uit. Blijmoedig, genietend van het leven maar ook altijd gefocust op hoe hij kon helpen. De juiste balans tussen persoonlijk en zakelijk maar altijd gericht op connectie en samenwerking.

Zakelijk zijn is niet zo moeilijk. Vriendelijk zijn al een stuk lastiger. Zakelijk en vriendelijk te combineren niet vanuit een managementtruc maar vanuit een eigen sterke persoonlijkheid, dat is hoe Gideon met iedereen in het facilitaire werkveld verbinding maakte.  Het persoonlijke en oprecht geïnteresseerde,  dat is werkelijk de ‘superpower’ van Gideon.

We zijn hem dankbaar voor zijn positivisme en meer zakelijk dankbaar voor zijn bijdrage aan de NFC Index Werkomgeving waarvan hij een van de initiatiefnemers is.

Wij wensen de familie veel sterkte toe. 

Bestuur Facility Management Nederland

Michel Tobé, Harold Coenders, Erik de Jonge, Diane van Dijk, Annelies Simons, Renkse van der Heide