Podcast

#55 Regeneratief FM: Op naar een regeneratief bedrijfsrestaurant!

Profielfoto van FMN Redactie
22 mei 2024 | 2 minuten lezen

We nemen meer dan we teruggeven, dit is geen volhoudbare situatie. Regenatief facility management kan het antwoord zijn op veel duurzaamheidsissues. Het is tijd om dit thema op de agenda te krijgen, vindt het FMN Expertteam Duurzaam & Sociaal.

Daarom gaat Alycia Biekram (Facilicom Solutions & FMN) in deze podcast in gesprek met Jeroen Plesman (Schevichoven Groeit!) en Angelique Wijnen - van Vugt (Vitam) over wat regeneratief boeren is en waarom het zo belangrijk is. Het begin van gezonde(re) mensen begint namelijk in de bodem. Huh? Ja, inderdaad. De bodem staat aan het begin van de voedselpyramide. Als de bodem gezond is, groeien er gezonde planten op. Gezonde planten levert gezond voedsel op. Gezond voedsel levert gezonde(re) mensen op. Cirkel is rond. Maar, waarom is regeneratief boeren dan zo moeilijk? Dat wil toch iedereen? En dan hebben we het nog niet eens over de duurzaamheidsvoordelen… Nieuwsgierig geworden? Beluister de podcast hierboven of via Spotify.

In de vorige aflevering gingen we in op  wat regeneratief facility management is en waarom het zo belangrijk is.

Wil je nou meer weten over regeneratief facility management, maar ook over biodiversiteit?
Bekijk dan onze videoserie "Doe eens duurzaam: FM & de SDG's", de volgende afleveringen zijn passend bij dit onderwerp:

En beluister de poscast #46 Biodiversiteit deel 1: Wat is biodiversiteit? en #49 Biodiversiteit deel 2: Wat kan FM zelf doen? En lees de artikelreeks van drie over biodiversiteit

Benieuwd naar meer informatie op regenatief FM? Beluister dan ook podcast deel 1 en neem onderstaande door: