#68 Zero Waste Offices Deel 5: Voedselverspilling in de catering
FMN Expertteams Duurzaam & Sociaal en Hospitality & Soft Services hebben de handen in een geslagen voor een podcastreeks! Het gezamenlijk thema van deze serie is Zero Waste Offices – de weg naar een afvalvrije werkplek.
In deze podcastreeks zullen diverse sprekers jullie meenemen in een afvalvrije (zero waste) wereld. Elke aflevering richt zich op een specifiek onderdeel en biedt een boeiende mix van theorie, praktijkvoorbeelden en handige tips om zelf mee aan de slag te gaan.
Vanaf vandaag is de vijfde aflevering beschikbaar: Voedselverspilling in de catering. Uit een grootschalig onderzoek van de Universiteit van Wageningen onder acht cateraars in 2024 blijkt dat gemiddeld 22 gram eten per gast niet opgegeten en/of gedronken wordt. 22% van het eten dat wordt weggegooid zijn belegde broodjes. Host Rob Klinkert gaat in deze aflevering in gesprek met Michiel van Noort en Take Wester over de impact van voedsel verspilling en de mogelijkheden om food waste te voorkomen. Ze praten over de driehoek tussen opdrachtgever, cateraar en gast: hoe ieder een eigen behoefte en uitdaging heeft, en hoe die elkaar juist kunnen versterken als er écht wordt samengewerkt. Beide gasten geven voorbeelden over welke stappen opdrachtgevers kunnen nemen om de kwaliteit, beleving en duurzaamheid structureel te kunnen borgen.
Heb je vragen, opmerkingen of suggesties voor onderwerpen rondom het thema Zero Waste? Laat dan vooral je comments achter op onze socials. We kijken ernaar uit om jullie reacties te lezen en samen verder te bouwen aan een afvalvrije toekomst! Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan hier de podcast! Je kunt deze podcast ook alleen beluisteren via je favoriete podcastplayer zoals Spotify door te zoeken op FMN Podcast!
