Podcast

#42 Hoe ga je van een lineaire- naar een circulaire bedrijfsvoering? (2/3)

Profielfoto van FMN Redactie
13 september 2022 | 2 minuten lezen

In deze podcastreeks van 3 afleveringen, waarvan dit de tweede aflevering is, neemt het FMN Expertteam Duurzaam & Sociaal je mee in de vraagstelling hoe stap je over van een lineaire bedrijfsvoering naar een circulaire bedrijfsvoering. Hoe pak je dit in de praktijk aan? Welke stappen moet je zetten om van je producten, onderdelen en grondstoffen aan het einde van de gebruiksperiode er, in plaats van ze weg te gooien, een nieuw leven voor te creëren?  

Deze podcastserie is in samenwerking met de opleiding Facility Management van de Haagse Hogeschool tot stand gekomen.

Centraal in deze podcastserie staat hoe facility management kan bijdragen aan circulariteit, bekeken vanuit de inkoopfase, de gebruikersfase, gedragsveranderingen en grondstoffenmanagement. Hoe pak je de reductie van grondstoffen en verlaging van de restafval stroom aan. Dit doen we middels vele (eenvoudige) voorbeelden van Haagse Hogeschool, die daarvoor zelfs genomineerd is voor de prestigieuze onderzoeksaward van Regieorgaan SIA voor het beste praktijkgerichte onderzoek van 2022!

Alycia Biekram van FMN Expertteam Duurzaam & Sociaal gaat hierover in gesprek met Ineke van Deursen (Senior beleidsadviseur DJI) en de afstudeerders van de Haagse Hogeschool FM Lisa Bakker en Gwen van den Berg. Belangrijke thema’s die in dit gesprek aan bod komen zijn communicatie, gedrag, inkoop, urgentie en data.

Nieuwsgierig geworden? Beluister dan hier de podcast! Je kunt deze podcast ook beluisteren via Spotify. Je kan ons vinden via “FMN Podcast”. Hier vind je ook aflevering 1 of aflevering 3 uit deze serie!

Over de host

Allon van den Bergh

Alycia Biekram
Manager Duurzaamheid en Development bij Facilicom en Expert bij ons Expertteam Duurzaam & Sociaal.