Podcast

#49 Biodiversiteit deel 2: Wat kan FM zelf doen?

Profielfoto van FMN Redactie
19 januari 2023 | 2 minuten lezen

Zonder biodiversiteit geen facility management. Dus het is tijd om dit thema op de agenda te krijgen, vinden FMN Expertteam Duurzaam & Sociaal en het FMN Expertteam Huisvesten. Deze Expertteams verdiepen zich in dit onderwerp via drie artikelen. In het eerste artikel zijn ze ingegaan op de invloed die de FM-er heeft op biodiversiteit.

In deze tweede podcast over biodiversiteit gaat Alycia Biekram (FMN / Facilicom) in gesprek met Danique Lindner (vml. ISS) en Bram van Schaffelaar (Ginkel Groep) over wat je als facility manager kan doen. Hierbij wordt ingezoomd om de groenvoorziening mogelijkheden. Want heeft het nou eigenlijk wel zin om bijenkasten op een gebouw van 15 hoog te zetten? Kunnen bijen daar wel bij? Of zorgen deze kasten juist van een verstoring van de biodiversiteit? Wanneer doe je het nou eigenlijk goed? Welke stappen kan het facilitaire vakgebied zetten? Hier staan we allemaal bij stil tijdens ons gesprek. In de vorige aflevering kan je terugluisteren wat biodiversiteit is, waarom het zo belangrijk is en waarom we ons in een crisis bevinden.

Wil je nou meer weten over biodiversiteit? Bekijk dan deze korte uitleg vanuit de SDG’s over biodiversiteit en waarom het zo belangrijk is. Uiteraard is FMN in het verleden ook actief beziggeweest met de SDG's in onze videoserie "Doe eens duurzaam: FM & de SDG's". Bekijk eens de volgende afleveringen voor meer inspiratie:

  • SDG 15: Biodiversiteit en klimaatadaptatie? Ook daar draagt het facilitaire werkveld aan bij!
  • SDG 14: Duurzaam gebruik maken van oceanen, zeeën en maritieme hulpbronnen: de invloed van het facilitaire werkveld
  • SDG 2: Hoe facility management kan bijdragen aan het verduurzamen van de voedselketen
  • SDG 6: De rol van FM bij schoon water en sanitair: bewustwording en een duurzame keten

Bekijk deze aflevering