Nieuws

Yvette Watson wint ABN AMRO Duurzame 50, Young Professional Award gaat naar Alycia Biekram

4 november 2021 | 1 minuut lezen

Maar liefst 2 FMN-leden zijn gisteren in de prijzen gevallen tijdens het Green Tie Gala op Building Holland 2021. Yvette Watson werd verkozen tot 'duurzaamste professional'. In de nieuwe top-50 wordt ze gevolgd door Andy van den Dobbelsteen (TU Delft) en Suze Gehem (De Groene Grachten). Alycia Biekram mocht de Young Professional Award naar huis nemen.

Duurzame 50

De ABN AMRO Duurzame 50 is de jaarlijkse thermometer van de duurzaamheid in de bouw en vastgoed in Nederland. Ieder jaar vraagt de vakjury zich af welke mensen daaraan het meest bijdragen. Wie zijn die mensen met daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie? Watson, in 2019 achter Onno Dwars al nummer 2 in de top-50, is daar zeker een goed voorbeeld van. Yvette: “De meeste mensen willen wel verduurzamen, dan hoef je alleen te informeren, te inspireren en in staat te stellen.”

Young Professional Award

De Young Professional Award ging ook naar een FMN-er, Alycia Biekram. Deze award is een beloning voor een jonge voorvechter van duurzaamheid en het impact maken in de gebouwde omgeving. "Dit is echt een enorm grote eer", aldus Alycia over haar winst. "Maar laten we niet vergeten dat we het niet alleen over CO2 en circulariteit moeten hebben, maar ook het sociale aspect erbij moeten pakken."

Beide winnaars zijn actief in het FMN Expertteam Circulaire & Inclusieve Economie.

Lees het persbericht