Nieuws

Platform Duurzame Huisvesting gaat nieuwe fase in

14 juli 2021 | 1 minuut lezen

Platform Duurzame Huisvesting heeft een nieuwe bestuursvorm. Er is een stichting opgericht die als organisatorische entiteit gaat dienen voor PDH. Met deze nieuwe bestuursvorm zet het platform in op professionalisering en meer slagkracht. 

PDH was tot dusver een samenwerkingsverband van diverse brancheorganisaties, RVO en Rijksvastgoedbedrijf. Ook FMN is vertegenwoordigd in het platform. Met de oprichting van de stichting heeft het platform nu een juridische entiteit. De inhoudelijke werkwijze blijft echter zoals die was. Het doel van de bestuurswijziging is professionalisering en meer slagkracht.

Groot onbenut CO2-reductiepotentieel

Claudia Reiner, het boegbeeld van PDH, ziet het groeiende belang van het platform als aanspreekpunt voor de verduurzaming van de utiliteitsbouw. Momenteel is focus kiezen de belangrijkste uitdaging waar PDH voor staat, aldus Reiner. “Er speelt ongelooflijk veel. Veranderende wet- en regelgeving, de klimaatdoelen, maar ook thema’s als circulariteit, digitalisering, klimaatadaptiviteit en zelfs natuurinclusiviteit. Dat gaan we in samenspraak met het bestuur oppakken zodat aan het einde van het jaar een nieuw strategisch plan op tafel ligt.” Hierbij benadrukt ze het grote onbenutte CO2-reductiepotentieel: “In de utiliteitsbouw zijn nog zoveel kosteneffectieve en positieve business cases te maken die kunnen bijdragen aan het behalen van de doelstellingen uit het Klimaatakkoord en die kunnen passen in het EU-actieplan Renovation Wave.”

Lees op de website van Platform Duurzame Huisvesting het hele bericht.