Nieuws

Voorbeelden van samenwerking en initiatieven ongekend

Profielfoto van FMN Redactie
16 april 2020 | 1 minuut lezen

De emotionele en economische schade van de coronacrisis is enorm. Toch brengt deze donkere tijd ook talloze voorbeelden van mooie initiatieven naar voren. Van massale klapconcerten op het balkon voor het zorgpersoneel tot het naaien van mondkapjes. We hebben een aantal van de initiatieven binnen de wereld van FM onder elkaar gezet. 

  • CSU maakt het met het initiatief 'Schoon voor onze helden' mogelijk om daar waar dat kan, CSU-medewerkers belangeloos in te zetten met hun professionele schoonmaakkwaliteiten op plekken die er nu toe doen. De website www.schoonvooronzehelden.nl werd vrijdag 10 april gelanceerd.
  • PWC heeft speciaal voor ondernemers in het mkb, zelfstandige ondernemers, sociaal ondernemers en goededoelenorganisaties een kosteloze helpdesk in gang gezet. Volgens PWC hebben deze ondernemers vaak minder klanten door de noodmaatregelen en daalt de omzet. Zij worden geraakt in het hart van hun bestaan.
  • Sodexo heeft haar catering en schoonmaak ingezet voor extra ondersteuning in de vitale beroepen.
  • Strukton heeft een mobiele CT gebouwd voor een ziekenhuis in Deventer.
  • Hogescholen en diverse partijen bieden gratis webinars ter beschikking.
  • HWRK deelt een checklist: praktische tips om de werkomgeving 1,5-meter-proof te maken. Heb je aanvullingen die je waardevol vindt om te delen met HWRK? HWRK verzamelt alle tips om de checklist aan te vullen. Een extra steuntje in de rug nodig? Stuur een mailtje naar info@hwrk.nl, ze plannen graag een vrijblijvende online afspraak met je in om je op weg te helpen. Klik hier om de checklist te bekijken.
  • Hutten heeft het Heel Veel Soeps-pakket ontwikkeld. Een pakket met vijf soepen in zak, dat je aan mensen stuurt die jij heel veel goeds wenst in deze tijd. Bovendien help je er ook anderen mee. Boeren, de voedselbanken en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Bovenstaande voorbeelden beslaan slechts een klein deel van het totaal aantal initiatieven. Heeft jouw bedrijf ook een mooie actie opgezet? Deel deze dan met ons via fmn@fmn.nl.