Nieuws

De finale: partnerschap is hét middel om de SDG’s te bereiken!

16 maart 2021 | 1 minuut lezen

Om alle doelen voor 2030 te behalen moeten regeringen, bedrijven, burgers en organisaties veel meer samenwerken. Hierbij gaat het voornamelijk om het creëren van technologie, kennisoverdracht, handel, beleidscoherentie en financiële stromen. Een succesvolle agenda voor duurzame ontwikkeling vereist partnerschappen tussen regeringen, het bedrijfsleven en het maatschappelijke middenveld. Gezamenlijke principes en waarden, een gedeelde visie en gedeelde doelen zijn nodig op mondiaal, regionaal, nationaal en lokaal niveau. Er is dus werk aan de winkel!

In de finale-aflevering van Doe eens duurzaam! gaat host Yvette Watson (FMN Expertteam Circulaire & Inclusieve Economie) in gesprek met Lotte Gottschal (Green Business Club), Pieter Lems (Nationale Nederlanden) en Derk Loorbach (DRIFT) over de bijdrage van facility management aan het behalen van de klimaatdoelstellingen door middel van partnerschappen (SDG 17). Benieuwd wat jij als facility manager kan bijdragen aan deze SDG? Je ziet het in deze laatste aflevering!

FM heeft grote invloed op behalen SDG's

Doe eens duurzaam! is dé videoproductie over hoe het facilitaire werkveld kan bijdragen aan het behalen van de 17 SDG’s: de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN. Facility management heeft op het behalen van de SDG's binnen organisaties een grote invloed, maar dit is vaak onvoldoende doorgedrongen tot de top van organisaties. FMN, Ifmec en SDG House Utrechtse Heuvelrug maken de invloed van FM in deze 17-delige videoproductie (één SDG per aflevering) duidelijk.

Samen maken we het verschil

Hoe is jouw organisatie bezig met SDG 17: Partnerschap om de doelstellingen te bereiken? Deel onze productie op jouw sociale kanalen voorzien van een gouden tip of praktijkvoorbeeld vanuit jouw organisatie, en gebruik daarbij de hashtag #DoeEensDuurzaam! Zo maken we samen het belang van FM kenbaar binnen ons vakgebied en ver daarbuiten! Wil je écht niks missen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal!

Lees hier meer over Doe eens duurzaam! en bekijk de andere afleveringen!