Nieuws

Challenge 2 - verduurzaam je huis door Ronald Remijn

Marleen Burger
2 mei 2021 | 1 minuut lezen

Verduurzaam je huis!

De meeste van ons werken nog steeds thuis. Een goed moment om eens over het verduurzamen van je eigen huis en werkplek na te denken.

Onze eigen Ronald Remijn heeft zijn huis al verduurzaamd. Hij heeft zonnepanelen laten plaatsen waardoor hij een volledig elektriciteit neutraal huis heeft. Daarbij heeft hij sinds 2011 een zonneboiler voor warm water, is er extra vloer en dakisolatie toegevoegd en is een deel van de gasverwarming vervangen door een houtkachel. Om helemaal van het gas af te gaan wil hij in de toekomst graag de gasgestookte CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp of een elektrische CV-ketel.

Doe je mee?

Bovenstaande voorbeelden zijn grote ingrepen, maar je kunt ook klein beginnen. Weet jij bijvoorbeeld al wat jouw energieverbruik is? En wat zijn de grootverbruikers? Door het monitoren van je energieverbruik krijg je niet alleen inzicht in je energieverbruik maar ook in je energiekosten. 

Met het verduurzamen van jouw huis werk je aan verschillende stappen van de R-ladder. Zo 'reduce' je jouw verbruik en 're-design' je het energiesysteem van jouw huis. 

Wil jij ook verduurzamen maar weet je niet hoe je moet beginnen? Kijk dan op De Groene Menukaart en tag jouw collega’s, vrienden, familie of buren die ook moeten verduurzamen!

Wil je jouw bedrijfspand verduurzamen? De erkende maatregelen zijn een goede eerste stap!