Activiteit

FMN Summerevent: Inkopen met impact: zo doe je dat!

06 jul
6 juli 2023
15:00 tot 19:00
Evenement
Profielfoto van FMN Redactie
2 minuten lezen

Datum: donderdag 6 juli 2023
Inloop: 15.00 uur
Tijden: 15.30 uur; afronding 18.00 uur met zomerse borrel én inspirerende rondleiding met toelichting door de locatie
Locatie: Studio Wae, Rumpsterweg 31, Bunnik (ten oosten van Utrecht)
Kosten: FMN leden gratis. Niet leden betalen een eigen bijdrage van 25 euro (excl. BTW).
Aanmelden: Eventbrite

Ben jij Facility Manager of inkoper die zich bewust is van het belang van 'duurzaam inkopen'? Maar zie jij ook de bomen door het bos niet meer in het grote aanbod van ‘duurzame’ leveranciers en kun je wel wat handvatten gebruiken bij het formuleren van jouw duurzame vragen aan de markt? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Op donderdag 6 juli 2023 organiseert het FMN Expertteam Duurzaam & Sociaal een bruisend ‘summerevent’ met als thema ‘Inkopen met Impact: zo doe je dat’.

Tijdens deze interactieve sessie krijg je de kans om te leren van de best practices van Buy Social. Je maakt kennis met enkele sociaal ondernemers uit dit netwerk, zoals Unwaste, Studio Wae, Lumeco en Swink. Voor deze bijeenkomst zijn zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers van harte welkom, zodat we met elkaar het gesprek aan kunnen gaan. En dat is nog niet alles: we gaan samen aan de slag met het nieuwe FMN Inkoopkader Maatchappelijk Verantwoord Inkopen; een handige tool dat jou houvast geeft bij het formuleren van duurzaam inkoopbeleid. Over de locatie hebben we ook nagedacht: de inspirerende nieuwe locatie van Studio Wae in Bunnik. Dit bedrijf maakt o.a. vloeren en bestrating uit afval- en reststromen.

We sluiten af met een gezellige borrel in tropische sferen. Klinkt goed toch? Schrijf je snel in en vergeet niet om je zomerse outfit uit de kast te halen. Tot dan!

Karen Poot, Katja Nelissen en Rob Klinkert.
FMN Expertteam Duurzaam & Sociaal

Meld je nu aan!

Programma:
Inloop: 15.00 uur
Start: 15.30 uur

  • 15.30 – 15.45: Welkom door Rob Klinkert en Katja Nelissen, FMN Expertteam Duurzaam & Sociaal en opstellers van het FMN Inkoopkader MVI
  • 15.45 – 16.45: Aan de slag met het nieuwe FMN Inkoopkader Maatschappelijk Verantwoord Inkopen, een product van ons expertteam Duurzaam & Sociaal. Je maakt samen een start met het formuleren van jouw duurzame doelstellingen waarmee je direct aan de slag kunt binnen jouw eigen organisatie.
  • 17.00 – 18.00 uur: koppel de theorie aan de praktijk en laat je inspireren door het brede aanbod van Buy Social. Karen Poot, verantwoordelijk bij Buy Social voor het samenstellen van het aanbod, vertelt je er meer over. Een aantal sociaal-ondernemers zijn zelf aanwezig zodat je gelijk je vragen kunt stellen. Laat je inspireren door Unwaste (facilitaire dienstverlener dat nieuwe (schoonmaak)producten maakt uit bijv. koffiedik en sinaasappelschillen); Lumeco (duurzame verlichting); Swink (ICT, marketing en communicatie én de eerste social enterprise in ons land) en Studio Wae (maakt o.a. bestrating uit reststromen).
  • 18.00: zomerse afsluiting met een hapje, een feestelijke mocktail of een ander drankje.

Locatie

Rumpsterweg 31
3981 AK Bunnik
Nederland