Wij zijn FMN

Facility Management Nederland! De onafhankelijke beroepsvereniging binnen het facilitaire domein en de aangrenzende vakgebieden zoals HR, ICT, vastgoed en marketing/branding. Al meer dan 25 jaar verbinden wij eindgebruikers, opdrachtgevers, leveranciers, studenten en docenten. Zo leveren we samen een bijdrage aan de dagelijkse ondersteuning van het primaire proces binnen organisaties. Altijd met het oog op de actualiteit en toekomst.

Facility management van nu en morgen

De wereld om ons heen verandert. Denk aan economische, politieke, demografische en technologische ontwikkelingen die elkaar in rap tempo opvolgen. Deze ontwikkelingen brengen de nodige uitdagingen met zich mee en hebben invloed op de werkomgeving en ontmoetingsplekken, zoals kantoren, scholen, ziekenhuizen, hotels en fabrieken. FMN ondersteunt facilitaire professionals bij het vertalen van deze uitdagingen naar passende oplossingen.

Ontwikkeling van het vakgebied

Elke dag werken we aan de bekendheid, positionering en ontwikkeling van het FM-vakgebied. Dit doen wij door kennisdeling en onderzoek. Om het jaar publiceren we het FM Marktonderzoek waarin we de laatste trends en ontwikkelingen in het facilitaire vakgebied bespreken. Onze NFC Index bied je bruikbaar inzicht in de facilitaire kosten. Door kennis te delen draagt FMN bij aan vakvernieuwing en professionalisering van het werkveld.

FMN en duurzaamheid

De Sustainable Development Goals (SDG's) zijn 17 duurzaamheidsdoelstellingen om mondiale uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis aan te pakken. Alle landen die lid zijn van de VN hebben zich aan de afspraken gecommitteerd. Ook Nederland zet zich in voor het behalen van de SDG's.

Ieder land, ieder individu en iedere organisatie kan bijdragen aan het behalen van de SDG's. FMN is zich bewust van de bijdrage die het facilitaire vakgebied kan leveren. De invloed van facility management heeft op alle SDG's namelijk een (zeer) grote invloed, maar dit is vaak (nog) niet bekend in de top van organisaties. Daarom heeft FMN Expertteam Duurzaam & Sociaal samen met Ifmec en SDG House Utrechtse Heuvelrug de videoproductie Doe eens duurzaam! gemaakt. Deze productie laat zien hoe het facilitaire werkveld kan bijdragen aan het behalen van de SDG’s.

Lees meer over Doe eens duurzaam! en bekijk de afleveringen!

Persoonlijke groei

We helpen je graag met je persoonlijke ontwikkeling, omdat wij begrijpen dat jij het beste uit jezelf en je functie wilt halen. Bij FMN verrijk je je kennis en ervaring en vergroot je je netwerk. Op onze (online) bijeenkomsten en via onze digitale kanalen ontmoet je op een eenvoudige en leuke manier andere professionals. Daarnaast draag jij met jouw kennis en expertise bij aan de ontwikkeling van het vakgebied.

Waardevol netwerk

FMN verbindt facilitaire professionals, opdrachtgevers en leveranciers. Wij geloven dat je samen verder komt en dat we samen een wezenlijk verschil kunnen maken in de wereld van nu en morgen. Daarom zijn ons netwerk en onze samenwerkingen met organisaties zoals IFMA heel belangrijk.

Sluit jij je aan bij ons zodat we samen het verschil kunnen maken?

Sluit je aan!