FMN Student Awards

Een scriptie schrijven is zwoegen. Hoe gaaf zou het zijn als je een prijs zou winnen voor je harde werk? En dat nog meer mensen binnen de FM-wereld jouw conclusies en aanbevelingen kunnen lezen? Ook dit jaar reikt de Commissie Onderwijs de FMN Student Awards uit. De bachelor- en masterstudent die in het studiejaar 2020-2021 de meest impactvolle scriptie schreven tijdens hun studie, worden beloond met een award. Waardering voor je belangrijke bijdrage is overigens niet het enige dat je te wachten staat als je meedoet: er vallen mooie prijzen te winnen met de FMN Student Awards! 

Wat kun je winnen?

Winnaars
✔ Deelname, reis en verblijf aan een internationaal FM-congres binnen Europa, bijv. World Workplace Europe (t.w.v. maximaal € 1.500,-)
✔ Winnaarscertificaat
✔ Gratis FMN-abonnement tot 31 december 2022
✔ Persfoto
✔ Artikel gebaseerd op je scriptie 

Finalisten
✔ Finalistencertificaat
✔ Gratis FMN-abonnement tot 31 december 2022
✔ Foto samen met andere finalisten
✔ Artikel gebaseerd op je scriptie 

Deelnamevoorwaarden

  • Je meldt je als (voormalig) bachelor- of masterstudent zelf aan.
  • Jouw scriptie, afstudeeronderzoek of thesis maakte onderdeel uit van jouw opleiding facility management (of een daaraan verwante opleiding) aan een in Nederland gevestigde erkende hbo- of wo-opleiding.
  • Jouw scriptie, afstudeeronderzoek of thesis is beoordeeld met minimaal een 7.
  • De beoordeling vond plaats in de periode tussen 1 september 2020 en 31 augustus 2021. 
  • Jouw complete inschrijving is uiterlijk op zondag 5 september 2021 ontvangen door FMN.

Deadline aanmelden

Je kunt je niet meer aanmelden voor de FMN Student Awards 2021. 

Vertrouwelijk onderzoeksrapport?

Is jouw onderzoeksrapport vertrouwelijk? Ook dan kun je meedoen. We respecteren de vertrouwelijkheid. De enige voorwaarde die we stellen is dat je wél in algemene bewoordingen iets over de impact en relevantie van het onderzoek voor het vakgebied moet kunnen zeggen en dat er ook in die algemene bewoordingen over gepubliceerd kan worden. Jouw onderzoeksrapport wordt alleen door de leden van de jury gelezen. Voor hen geldt een geheimhoudingsplicht.

Hoe gaat het in zijn werk?

Uit de inzendingen selecteert een beoordelingscommissie maximaal drie master- en drie bachelorstudenten als finalisten. Deze namen maken we eind september / begin oktober bekend. De zes scripties worden vervolgens beoordeeld door een vakjury. Ook FMN-deelnemers en andere belangstellenden kunnen jouw inzending beoordelen. We maken daarvoor samen met jou een video waarin je jouw onderzoek presenteert. Tijdens ons najaarscongres FMN Connect XL bepaalt het oordeel van de vakjury samen met dat van het publiek wie de winnaars worden. Het oordeel van de vakjury telt voor 60% mee, dat van het publiek voor 40%.  

Beoordelingscriteria


1. Het onderzoek levert een bijdrage aan innovatie binnen het vakgebied

Wegingsfactor bij bachelor

40%

Wegingsfactor bij master

25%

2. Er is methodologisch degelijk onderzoek gedaan

10%

25%

3. Het onderzoek getuigt van omgevingssensitiviteit en contextuele aspecten

20%

15%

4. De eigen analyse geeft richting aan de onderzoeksresultaten

10%

25%

5. Het onderzoek bevat duidelijke en geadresseerde aanbevelingen

10%

5%

6. Het onderzoek getuigt van kritische reflectie en voldoende objectiviteit

10%

5%

Waarom de FMN Student Awards?

Met jouw scriptie (afstudeeronderzoek, thesis) rond je voor jezelf een belangrijke fase van je studie af. Maar je scriptie is meer dan dat. Met de kennis die jij tijdens je studie hebt vergaard, kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling en innovatie van het vakgebied. Behalve het bedrijf of de organisatie waarvoor je je onderzoek hebt uitgevoerd, help je andere spelers in het vakgebied vooruit. Met de FMN Student Awards bevordert FMN samen met de facilitaire opleidingen in Nederland innovatief facilitair onderzoek door bachelor- en masterstudenten, en dragen we samen bij aan de ontwikkeling van het FM-domein. De FMN Student Awards 2021 worden weer mede mogelijk gemaakt door LOOFD, het landelijk overleg opleidingen facilitaire dienstverlening. Meer weten over de FMN Student Awards? Mail dan naar fsa@fmn.nl

Winnaars en finalisten 2021

Stefan Kaal (bachelor) en Jesse Manenschijn-Ghuijs (master) wonnen in 2021 de FMN Student Awards. De andere finalisten waren Isha Dauwe (bachelor), Nienke Herman (bachelor), Twan Bouwhuis (master) en Niels Kooiman (master). Vergeet niet om deze enthousiasmerende video over de bekendmaking van de winnaars hieronder te bekijken!

Winnaars en finalisten 2020

Cennet Kumas (bachelor) en Esther Okwe (master) wonnen in 2020 de FMN Student Awards. De andere finalisten waren Amber de Groot (bachelor)Kylian Ligtelijn (bachelor)Iris Beltman (master) en Erik van Eerten (master).