CFP Green Buildings

CFP Green Buildings is zilveren partner van FMN

CFP Green Buildings is marktleider op het gebied van duurzaamheid in gebouwen. De missie van CFP is om zo veel mogelijk gebouwen en organisaties winstgevend te verduurzamen. Met online tools zorgt CFP voor de juiste inzichten. De hands-on consultants maken vervolgens de vertaalslag naar rendabele businesscases. Inmiddels heeft CFP samen met haar klanten al meer dan 400.000 gebouwen verduurzaamd in binnen- en buitenland.

Duurzame winst vooraf zichtbaar

Duurzaamheid is een hot topic als het gaat om huisvesting en facility management. Denk bijvoorbeeld aan energiebesparing en optimale werkplekken, maar ook aan gezondheid, duurzame inkoop en MVO-beleid. CFP biedt op al deze gebieden ondersteuning. De online tools van CFP geven inzicht in de huidige staat van duurzaamheid, maar laten ook zien hoe een werkplek scoort ten opzichte van de benchmark. Daarnaast laten de tools zien hoe er verder rendabel verduurzaamd kan worden aan de hand van een businesscase waarmee facility managers direct aan de slag kunnen. Ook bij technische analyses, financiële analyses, financiering, inkoop en contractvorming kan CFP ondersteuning bieden.

Rendabel verduurzamen? Het kan écht!

Voortdurende aandacht voor kostenreductie is niet nieuw binnen huisvesting en facility management. Zeker in economisch moeilijke tijden is kritisch kijken naar de kosten belangrijk. CFP werkt met benchmarks maar ook met best practices op het gebied van huisvesting en facility management. Zodoende realiseert CFP besparingen van 15 tot 40% die zowel op de korte als de lange termijn effect hebben. Voor echt duurzaam kostenvoordeel benadert CFP de kostenreductie altijd in relatie tot kwaliteit, processen en serviceniveaus.

Een gezonde, flexibele werkplek

Huisvesting heeft veel invloed op de kosten, kwaliteit en medewerkertevredenheid. Steeds veranderende eisen van de gebruikers vragen echter veel van de huisvesting. Flexibiliteit en overal kunnen werken zijn belangrijke eisen, maar ook gezondheid speelt een belangrijke rol. CFP kan helpen bij het optimaliseren van de huisvesting zodat die voldoet aan de continu veranderende vraag. Hiervoor gebruikt CFP diverse instrumenten, zoals werkstijlonderzoek, onderzoek naar gedrag, huisvestingsadvies en duurzame inrichting. Ook ontwikkelde CFP de WELL Quickscan om de gezondheid van werkplekken in kaart te brengen en te verbeteren. 

Zelf aan de slag met verduurzaming

De online tools van CFP zijn uniek. Ze bevatten best practices en data van ruim 400.000 gebouwen en 320 miljoen m2. Benchmarken kan naar wens per functie, gebouw of organisatie, maar bijvoorbeeld ook per branche. Je kunt jouw kosten, CO2-uitstoot, energiedata, m2, fte, afval en vervoer hierdoor eenvoudig vergelijken met anderen.

Speciaal aanbod voor FMN-leden

Samen met CFP biedt FMN haar leden tegen een sterk gereduceerd tarief toegang tot het softwarepakket CSR Manager Orginals. Met dit pakket krijg je handvatten om te verduurzamen. Bekijk hier het aanbod.