EuroFM

In 1987 zette facility management voet aan wal in Europa. Gedreven door de integratie van mensen, plaats en proces ontwikkelde facility management zich van een enkele servicegerichtheid tot een geïntegreerd bedrijfsservicemodel dat een nieuwe wereld van werken in de gebouwde omgeving opleverde. 

EuroFM is de Europese FM-platformorganisatie die docenten, onderzoekers en mensen uit de praktijk op het gebied van facility management bij elkaar brengt. De netwerkvereniging heeft leden in meer dan dertig verschillende landen. De leden werken bij onderzoeksinstituten, universiteiten, dienstverleners en nationale FM-gerelateerde verenigingen. 

Het doel van EuroFM is om het FM-beroep naar voren te brengen en om tot een beter wederzijds begrip te komen door FM-kennis op te doen en te delen. EuroFM streeft ernaar om FM de komende decennia vooruit te helpen vanuit haar rol als vertegenwoordiger en facilitator van de Europese facilitaire sector. 

Als organisatie herbergt EuroFM verschillende lidmaatschappen. Deze variëren binnen de pijlers van EuroFM: Onderzoek, Onderwijs, Praktijk en Corporates. De Algemene Ledenvergadering (ALV) vertegenwoordigt het hoogste orgaan in de organisatie. De ALV benoemt het bestuur door middel van periodieke verkiezingen. Lees meer hierover in de EuroFM-grondwet.