Wat wij doen

FMN draagt als vakvereniging actief bij aan de ontwikkeling van het facilitaire werkveld. Dit doen wij samen met onze actieve leden via onder andere het organiseren van events, publiceren van whitepapers, (markt)onderzoeken), de NFC-Index en het maken van audiovisuele content zoals de FMN Podcast.

Op deze pagina vind je een overzicht van alle content welke vanuit FMN gepubliceerd is. Een handig beknopt én inspirerend overzicht dus!

Wat wij doen

Events

De commissies, expertteams en community's van FMN organiseren door het jaar heen meerdere fysieke, digitale en hybride bijeenkomsten. Je vindt de bijeenkomsten in de agendaHieronder geven wij onze jaarlijks terugkerende events weer.

FMN Connect XL

In het voor- en najaar organiseert FMN het congres FMN Connect XL. Elke editie kent een interessant en uitgebreid programma rondom een thema. Tijdens het najaarscongres reiken we ook de FMN Student Awards uit.

ALV

FMN organiseert twee keer per jaar haar algemene ledenvergadering: een in het voor- en een in het najaar. Alleen FMN-leden kunnen de ALV bijwonen of de stukken op de website inzien.

 FMN Benchmark XL

De NFC Index van FMN en Colliers International organiseren jaarlijks het congres Benchmark XL. Tijdens dit event wordt onder andere aandacht besteed aan de Nederlandse Workplace Index.

 

FMN Student Awards

Met de FMN Student Awards stimuleert FMN innovatief facilitair onderzoek door bachelor- en masterstudenten. Niet alleen om FM vooruit te helpen, maar ook om de bijdragen van studenten aan deze ontwikkeling te benadrukken.

World Workplace Europe

Jaarlijks slaan FMN en IFMA de handen ineen tijdens het internationale congres World Workplace Europe. Kennis delen, inspiratie opdoen, deelnemen aan discussies en je netwerk vergroten: je doet het allemaal tijdens dit event.

 
 

Onderzoek & Benchmark

FMN voert jaarlijks samen met TwynstraGudde het Facility en Workplace Marktonderzoek uit. Dit is een onderzoek naar cijfers, trends en ontwikkelingen op de Nederlandse Facility Management markt. De NFC Index (onderdeel van FMN) doet gericht onderzoek naar facilitaire kosten en vertaalt dit naar een benchmarktool. Dit doet zij voor de sectoren kantoren (per m2 vvo) en onderwijs (per student en m2 bvo). In de publicaties lees je onder andere over de facilitaire kosten per werkplek, het aantal werkplekken per fte en de gemiddelde bezetting. 

 

 

Whitepapers

De commissies, expertteams en community's van FMN doen actief onderzoek naar onderwerpen die aansluiten bij de speerpunten van FMN. Veelal wordt deze interessante kennis gepubliceerd in FMN Whitepapers. Bekijk hieronder de laatste whitepapers.

xx

 

FMN Podcast

Een andere manier van kennisoverdracht verwezenlijken we met de FMN Podcast. Dit zijn afleveringen van een half uur waarin onze experts in gesprek gaan met het werkveld. Ideaal te beluisteren tijdens de autorit op weg naar kantoor, of tijdens een wandeling.

xx

Word lid van FMN en draag zelf bij!