Nieuws

Persbericht van onze Partner Tork, merk van Essity

Profielfoto van FMN Redactie
14 juli 2022 | 1 minuut lezen

Werknemers willen niet werken in milieuonvriendelijke kantoren

Nu werknemers weer terug naar kantoor gaan, kijken ze met een nieuwe blik naar de duurzaamheid van hun werkplek. Door het thuiswerken zijn mensen meer gaan nadenken over hun eigen acties en wat die voor de toekomst van de planeet betekenen. Dit komt uit het onderzoek van onze zilveren Partner Tork naar voren.

Uit het onderzoek komt naar voren dat 71% van de werknemers het gevoel heeft dat zij zelf het voortouw moeten nemen om verandering te realiseren. Bijna een kwart (22%) van de respondenten vindt dat hun werkgever helemaal niets om het milieu en de planeet geeft. Terwijl 94% van de werknemers in Nederland een milieuvriendelijker kantoor wenst. 43% Van deze werknemers is teleurgesteld dat hun werkgever tijdens de pandemie niets heeft verbeterd aan de verduurzaming van de kantooromgeving. Een ruime meerderheid (56%) vindt zelfs dat hun kantoor beschamend milieuonvriendelijk is.

Ineke van den Bemt, Marketing Manager Commercial bij Essity Professional Hygiëne (het bedrijf achter Tork): “het lijkt erop dat velen in de veronderstelling waren, dat hun werkgevers dezelfde vernieuwde aandacht aan de werkplek zouden schenken, maar dat blijkt veelal niet het geval. Werknemers zien graag dat er een einde komt aan lopende kranen, bedrijfswagens op benzine, papieren bekertjes die bij het restafval verdwijnen en elektrische handendrogers die de hele dag energie verspillen”.

Lees hier het hele persbericht.

Milieuonvriendelijke kantoren