Nieuws

Mogelijk financiële bijdrage voor FM ‘er in de zorg

Profielfoto van FMN Redactie
20 juli 2022 | 1 minuut lezen

(Nabestaanden van) Facility medewerkers werkzaam in de zorg, die door hun werkzaamheden op de intensive care (IC) zijn opgenomen of daardoor zijn overleden, komen mogelijk in aanmerking voor een eenmalige financiële bijdrage vanuit Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWiC).

Stichting ZWiC is een particulier initiatief dat met steun van partijen, zoals het collectief voor zorgverleners VvAA, het Verbond van Verzekeraars, PGGM, het ministerie van VWS én vele individuele donateurs, tot stand is gekomen om medewerkers in de zorg een extra steuntje in de rug te geven. Daarbij heeft Stichting ZWiC inmiddels 150 keer een eenmalige financiële bijdrage mogen uitkeren. Nu de Coronapandemie in een beter beheersbare fase terecht is gekomen en de maatregelingen vanuit de overheid en de zorginstellingen dusdanig Corona beschermend zijn, zal Stichting ZWiC per medio 2023 worden ontbonden. Daarom roepen wij iedereen op, die mogelijk aanspraak zou kunnen maken op een financiële vergoeding, deze uiterlijk 31 december 2022 bij Stichting ZWiC in te dienen.

Financiële steun voor wie?

Ben je als zorgmedewerker actief geweest met je handen aan of voor het bed van Coronapatiënten, dan maak je mogelijk kans op een financiële tegemoetkoming. Daartoe behoren ook facilitaire medewerkers die bijgedragen hebben aan Coronazorg op de werkvloer. Denk aan schoonmakers, afdelings- en voedingsassistenten, baliemedewerkers en patiëntenvervoer.

Met een eenmalige financiële bijdrage van € 30.000,= in geval van IC-opname of € 50.000,= in geval van overlijden wil de stichting voorkomen dat getroffenen of nabestaanden van zorgmedewerkers, naast de zorgen en het verdriet rond een IC-opname of overlijden, ook nog met financiële problemen worden geconfronteerd. 

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting ZWiC.