Podcast

#38 Datagedreven Facility Management 1: De digitale FM keten

Profielfoto van FMN Redactie
23 maart 2022 | 2 minuten lezen

Het FMN Expertteam Technologie heeft afgelopen drie jaar de toepassing van Building Information Modeling (BIM) voor FM geduid. Er zijn door de FMIS-leveranciers drie whitepapers geschreven, in samenwerking met buildingSMART is een internationaal project gestart, en de samenwerking met de bouwsector is bestuurlijk geformaliseerd in de DigiGO. Het FMN speerpunt ‘Datagedreven Facility Management’ markeert de stap van BIM naar Digital Twin en Federatief data delen. Daar waar BIM vooral een bouwprojectfeestje was, vereisen deze twee een procesgerichte datastelsel-mindset.

In een serie van twee podcasts wordt door Ries Bode, voorzitter van DigiGO en managing partner van Digital Governance Advisory, en Jan Fokke Post, FMN Expertteam Technologie en business consultant van Planon, eerst de verbinding van FM, BIM en het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO) besproken. In de tweede podcast worden de onderwerpen Digital Twin en Federatief data delen besproken. Gesprekleider is Fred Kloet, FMN Expertteam Technologie en FMBIM Accountmanager bij BIM-Connected. Fred is de voorzitter van het buildingSMART project “FM and openBIM”, welke ook ter sprake komt.

Deze podcast is ook te beluisteren op onder andere Spotify. Vind ons door te zoeken op FMN Podcast!

Op 14 april vindt de DSGO Werkconferentie plaats in het AFAS Theater in Leusden. Het is van groot belang dat de managers van utiliteitsgebouwen, FM’s, vertegenwoordigd zijn bij de ontwikkeling van het ‘ketenlandschap-model’ dat de basis vormt voor het digitaal stelsel gebouwde omgeving. Neem daarom deel aan de werkconferentie en meld je aan om te mee te praten.  

Voor meer informatie over de inhoud van deze twee podcasts kun je contact opnemen met jf.post@planonsoftware.com   en fred.kloet@bim-connected.com.

Bekijk deze aflevering