Activiteit

Dag van de Duurzaamheid

08 okt
8 oktober 2021
Evenement
5 oktober 2021 | 2 minuten lezen

8 Oktober: Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag staan we stil bij allerlei duurzame initiatieven die jij als professional initieert in je organisatie. Er vinden op deze dag, maar ook in de periode daaromheen, veel evenementen plaats, waar kennis en duurzame projecten worden gedeeld. Denk bijvoorbeeld aan:

Tip wanneer je worstelt met duurzaam inkoopvraagstuk

Heb je een duurzaam inkoopvraagstuk en je bent opzoek naar leveranciers? Dan zou je bijvoorbeeld kunnen kijken op de website van MVO Nederland.

Interessante duurzame initiatieven

Ook zijn er andere initiatieven die jezelf eenvoudig kan ervaren:

Kortom genoeg om bij stil te staan op deze bijzondere dag!

FMN en SDG's

FMN, Ifmec en SDG House Utrechtse Heuvelrug lanceerden begin 2021 de videoproductie ‘Doe eens duurzaam! FM & de SDG’s’. Met dit project beogen partijen de invloed van facility management op de SDG’s onder de aandacht te brengen en mensen uit het vakgebied te inspireren en stimuleren om aan de slag te gaan met de duurzaamheids-doelstellingen. Dinsdag 5 januari 2021 verscheen de eerste van de in totaal 17 afleveringen.

Achtergrond Dag van de Duurzaamheid

Tien jaar lang werd de Dag van de Duurzaamheid georganiseerd door Urgenda. In 2018 werd door Urgenda elke dag uitgeroepen tot de Dag van de Duurzaamheid. Vanaf 2019 coördineert de Coöperatie Leren voor Morgen de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Deze coöperatie is een samenwerking van ruim 100 partijen die duurzaamheid in het onderwijs nastreven. Stichting Duurzame PABO en SME zijn de uitvoerders binnen de coöperatie.

Meer informatie

Wil je meer weten over de Dag van de Duurzaamheid? Neem dan een kijkje op de website.