Activiteit

Uitnodiging Cup Kickstarter Event Provincie Zuid-Holland

07 nov
Dinsdag 7 november 2023
10:00 tot 12:00
Evenement
Profielfoto van FMN Redactie
2 minuten lezen

Er komt wetgeving aan die verbiedt dat je nog wegwerpbekers mag gebruiken op kantoren. Op 1 januari 2024 gaat deze wetgeving van kracht. Alle kantoren en onderwijs- en zorginstellingen moeten de overstap maken naar een herbruikbare drinkbeker voor o.a. koffie & thee.  

Provincie Zuid-Holland helpt
Als Provincie Zuid-Holland willen wij u helpen bij het maken van deze overstap. We organiseren gezamenlijk met Plastic Soup Surfer Merijn Tinga een gratis interactieve bijeenkomst waarin we u concrete handvatten bieden in de overstap naar een herbruikbare drinkbeker op uw kantoor. 

Bijeenkomst 7 november
Merijn Tinga beter bekend als de Plastic Soup Surfer zal u in twee uur meenemen langs regelgeving, de businesscase en de misverstanden. U gaat zelf aan de slag met uw eigen situatie aan de hand van een beslisboom. Aan het eind van de ochtend loopt u weg met een oplossingsrichting en een concept communicatieplan. Kom naar dit ‘Cup Kickstarter Event’ en laat u informeren en inspireren.

Programma:

9:30 uur – Inloop met koffie & thee in herbruikbare bekers
10:00 uur  – Welkomstwoord door Meindert Stok, Gedeputeerde Economie en Innovatie van Provincie Zuid-Holland
10:05 uurDeel 1: inspiratie presentatie van Merijn Tinga, die tevens als moderator zal optreden. Met de surf expeditie van afgelopen zomer als rode draad worden noodzaak, uitdagingen, kansen en oplossingen geschetst die aankomende regelgeving bieden. 
11:00 uur  – Korte koffie pauze
11:05 uur  – Deel 2: Workshop ‘Aan de slag met de overstap naar een herbruikbare drinkbeker op je eigen kantoor’. Deelnemers gaan zelf in groepjes aan de slag gaan met het maken van een plan van aanpak voor de overstap naar een herbruikbare drinkbeker. Aansluitend een terugkoppeling per groep op flip-over waarin de belangrijkste inzichten worden gedeeld.
11:50 uur  – Afsluiting door Provincie Zuid-Holland en groepsfoto samen met Plastic Soup Surfer Merijn Tinga
12:00 uur – Gezamenlijke lunch
 

Voor wie: alle kantoren, onderwijsinstellingen en zorgorganisaties in Zuid-Holland die de overstap moeten maken naar een herbruikbare drinkbeker. De bijeenkomst is interessant voor zowel bedrijven die hun plan voor de overstap naar de herbruikbare koffiebeker nog volledig moeten maken als voor bedrijven die hun plan gedeeltelijk al klaar hebben.

Gratis inschrijven: Aanmeldink
 

Locatie

Zuid-Hollandplein 1
2596 AW Den Haag

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.