Activiteit

FMN Community Noord Nederland bezoek Universitair Medisch Centrum Groningen

14 maa
Donderdag 14 maart 2024
Evenement
Profielfoto van FMN Redactie
2 minuten lezen

Mark the date!

Altijd al een kijkje in de keuken willen nemen bij de grootste werkgever van Noord Nederland? Dit is je kans!

Na een aantal maanden voorbereiding is het moment eindelijk daar, we gaan starten met ons eerste event. Op donderdag 14 maart zullen we te gast zijn bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en zullen we onder andere een presentatie krijgen van lector Mark Mobach.

Over de locatie

Het UMCG is momenteel druk bezig met een grote ver- en nieuwbouwopgave van haar vastgoed. In de komende 15 jaar zal er een volwaardige Healthy Ageing Campus gerealiseerd worden. De verschillende betrokken afdelingen, waaronder facilitair staan midden in deze transitie en daarom zal hier tijdens het event kort bij stil worden gestaan.

Over het onderwerp

Onze aanwezigheid in gebouwen is vaak zo vanzelfsprekend dat we ons niet meer bewust lijken te zijn van de ruimte waarin we werken en leven. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Wat ís de invloed van gebouwen op mensen? Hoe is die invloed positief te duiden? En hoe betrekken we eindgebruikers erbij? Mark Mobach neemt ons mee op een zoektocht van het lectoraat Facility Management, naar eigenschappen van de gebouwde omgeving - zoals gebouw, inrichting en techniek - die bepalend zijn bij een positieve invloed op de mens. Zijn aanpak is multidisciplinair, met veel aandacht voor gezondheid en welzijn. Hij geeft ook een toelichting op het vijfjarige onderzoeksprogramma Gezonde Gebouwen van zijn lectoraat.

Over de spreker

Mark Mobach is lector Facility Management en leading lector van het Kenniscentrum NoorderRuimte aan de Hanzehogeschool Groningen en lector Ruimtelijke Omgeving en de Gebruiker bij De Haagse Hogeschool. Hij is eveneens programmaleider van het onderzoeksprogramma Gezonde Gebouwen dat recent is gestart. Met zijn lectoraten doet Mark onderzoek op het snijvlak van ruimte en organisatie, zoals beschreven in Een organisatie van vlees en steen, met een focus op zorg, onderwijs en kantoren. In 2019 ontving hij daarvoor de Deltapremie; hetzelfde jaar waarin het NoorderRuimte als excellent werd beoordeeld. Meer info: https://nl.linkedin.com/in/markmobach

Na de presentatie is er gelegenheid voor een rondleiding langs een aantal unieke plekken in het UMCG. Het event biedt ruimte voor een max. 15 deelnemers.

We eindigen het event met een napraat moment onder het genot van een drankje.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: communitynoordnederland@fmn.nl. Annmelden kan tot uiterlijk 4 maart.

Geef je nu snel op en dan zien we je 14 maart!

Locatie

Hanzeplein 1
9713 GZ Groningen
Nederland