Activiteit

Webinar Gom: Beheersregime chroom-6 zorgt voor angstzweet

30 maa
30 maart 2021
14:30
Evenement
Soort: Online
Profielfoto van FMN Redactie
1 minuut lezen

Gom Specialistische Reiniging (onderdeel van FMN-partner Facilicom) organiseert de webinar ‘Beheersregime chroom-6 zorgt voor angstzweet’. Deze webinar is speciaal voor alle professionals die zich bezighouden met kwaliteits-, gezondheids- en veiligheidsvraagstukken.

Beheersregime chroom-6

Werken met de kankerverwekkende stof chroom-6 kan grote gezondheidsrisico’s opleveren, zowel acuut als chronisch. Het saneren en verwijderen van deze stof zou hoge prioriteit moeten hebben binnen bedrijven. In 2019 hebben Rijkswaterstaat, het Rijksvastgoedbedrijf en ProRail het Beheersregime chroom-6 opgesteld voor het werken met chroom-6. Het beheersregime is ook gepubliceerd op de website van de Rijksoverheid. Een goede zaak, maar niet zaligmakend. De praktijk leert dat dit beheersregime niet in alle situaties toepasbaar is. 

Welke inzichten krijg je tijdens deze webinar?

Je wordt meegenomen in het gehele proces: van het signaleren van een chroom-6-vervuiling tot en met het voorkomen van restrisico’s na afloop van reiniging. Er zijn gedurende alle fases van het proces risico’s voor alle betrokkenen. Zowel voor de opdrachtgever als voor de uitvoerende partij. Al deze risico’s en verantwoordelijkheden worden behandeld, afgewisseld met interessante praktijkvoorbeelden.

Tijdens de webinar schuiven drie sprekers aan:

  • Paul Hakker: adviseur CMR-reiniging bij Gom Specialistische Reiniging
  • René van den Buijs: gecertificeerd hoger veiligheidskundige, arbeidshygiënist en eigenaar van Future-Proof Safety & Health Consultancy: een specialistisch adviesbureau gericht op het realiseren van optimale arbeidsomstandigheden
  • Ruud van Duuren: asbest- en chroom-6-professional bij Van Santen Advies

Zij houden het beheersregime kritisch tegen het licht en gaan met elkaar én de kijkers in gesprek over de gewenste aanpak bij chroom-6-vervuiling.

Aanmelden

Op de website van Gom kan je je aanmelden voor deze webinar.