Nieuws

Winnaars Facilitaire Benchmark Awards 2023

Profielfoto van FMN Redactie
23 november 2023 | 2 minuten lezen

 

a.s.r. en CAK winnaars Facilitaire Benchmark Awards 2023

Verzekeringsmaatschappij a.s.r. en Centraal Administratie Kantoor (CAK) zijn de winnaars van de Facilitaire Benchmark Awards 2023. Volgens de jury hebben zij met hun facilitaire organisatie in het afgelopen jaar respectievelijk de ‘Beste Integrale Prestatie’ en de ‘Meest Adaptieve Prestatie’ geleverd.

a.s.r. ontvangt vijfde jaar op rij award voor ‘Beste Integrale Prestatie’
De award voor ‘Beste Integrale Prestatie’ is voor de organisatie die zowel een efficiënt ruimtegebruik laat zien als over de gehele linie een passend kostenniveau bij de geleverde kwaliteit heeft. Verzekeringsmaatschappij a.s.r. heeft voor het vijfde jaar op rij de Facilitaire Benchmark Award in deze categorie gewonnen.

Het bovengemiddeld servicelevel in combinatie met kostenniveaus conform of zelfs onder de bandbreedte van de Nederlandse markt blijft gehandhaafd. Dit heeft tot gevolg dat a.s.r. dit jaar enkele uitdagers, en de rest, weer op afstand weet te houden. Tel daar een bovengemiddeld goed gebruik van de ruimte en een gemiddelde werkplekratio bij op en de winnaar van deze award 2023 is bekend: van harte gefeliciteerd a.s.r.!

CAK wint award voor Meest Adaptieve Prestatie
Zijn er uitdagers voor a.s.r. in de toekomst? Jazeker. De aanwezigheid in een pand is inmiddels een belangrijke nieuwe parameter voor de facilitaire performance. Zijn het kantoor en de aangeboden dienstverlening in overeenstemming met het dagelijks aantal aanwezigen in de kantoren? Adaptiviteit kunnen we in de benchmark vinden door de kosten niet per vierkante meter of fte te vergelijken, maar per gemiddelde aanwezige in de kantoren. Ook in de ruimtegebruikratio en werkplekratio kijken we niet naar de aantallen die ter beschikking gesteld worden op basis van het aantal aan het pand toebedeelde fte, maar aan het daadwerkelijk aantal mensen dat op een dag gebruik maakt van het kantoor. Deze andere invalshoek leidt tot een nieuwe ranglijst: de meest adaptieve organisatie wordt nu de organisatie met overall het laagste kostenniveau.

Door het aantal vierkante meters te reduceren en ruimte met reguliere werkplekken anders in te zetten, heeft het Centraal Administratie Kantoor (CAK) een 'passende' werkomgeving gecreëerd voor het aantal aanwezigen. Waar anderen in een vergelijking per aanwezige hun scherpe traditionele ruimtegebruik- en kostencijfers zien wegzakken, komt CAK bovendrijven als winnaar van de Meest Adaptieve Prestatie award: van harte gefeliciteerd CAK! 

Over FMN 

FMN is dé beroepsvereniging voor het facilitaire domein. De leden van FMN zijn werkzaam in uiteenlopende sectoren en diverse facilitaire branches. De facilitaire sector is inclusief vastgoed goed voor ruim 10% van het bruto nationaal product (exclusief vastgoed circa 4,5%). NFC Index, de referenties voor kostenontwikkeling van facilitaire voorzieningen van kantoorhoudende organisaties en het onderwijs, maakt sinds 2018 onderdeel uit van FMN. FMN is partner van de internationale organisatie voor facility management, IFMA. Kijk voor meer informatie op www.fmn.nl en www.nfcindex.nl. 

Over Colliers
Colliers is een beursgenoteerde vastgoedadviseur (NASDAQ, TSX: CIGI) en staat voor de nieuwe vastgoedwereld. We dragen bij aan een betere samenleving door een actieve rol te spelen in het oplossen van vastgoedvraagstukken. We verbinden globale marktontwikkelingen en complexe data met de wereld van vastgoedeigenaren, vastgoedinvesteerders en huurders van vastgoed. Dit stelt ons in staat de sector van morgen te begrijpen en expert te zijn op de toekomst van vastgoed. Dankzij deze inzichten kunnen we waarde toevoegen aan de verschillende fases van de vastgoedcyclus en strategische klantrelaties opbouwen. We bieden creatieve oplossingen die niet alleen vandaag aantrekkelijk zijn, maar ook in de toekomst relevant en duurzaam blijven.