Nieuws

Highlights najaars Algemene Ledenvergadering

Profielfoto van FMN Redactie
4 december 2023 | 1 minuut lezen

Op 29 november vond de online ALV plaats. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste uitkomsten.

Was je verhinderd de ALV bij te wonen? Hier kun je de presentatie terugvinden. 

Begroting goedgekeurd
Na een paar roerige jaren (Corona, wisseling van verenigingsbureau); is FMN in een stabieler vaarwater terechtgekomen. De inkomsten lopen helaas terug, maar door minder uitgaven aan (met name) organisatiekosten, valt de begroting onder aan de streep toch positief uit. In 2024 gaan we extra inzetten op leden- en partnerwerving. Heb je suggesties en/of wil je hier actief aan bijdragen? Mail naar verenigingsmanager@fmn.nl.

Bestuurssamenstelling
We hebben afscheid genomen van bestuurslid en penningmeester Erik de Jonge; zijn termijn zit er helaas op. Bestuurslid Renske van der Heide neemt voorlopig de penningmeestersrol waar.

Afgelopen maanden is ingezet op de werving van nieuwe bestuursleden om zo ook voorbereid te zijn op de vacatures die, volgens het rooster van aftreden, volgend jaar zullen ontstaan. In de voorjaarsALV verwacht het bestuur enkele kandidaten te kunnen voordragen.

Nieuw Huishoudelijk Reglement
De leden hebben ingestemd met het nieuwe Huishoudelijk Reglement. In vervolg op de geactualiseerde statuten, die in vorige ALV zijn goedgekeurd, moest ook het HHR aangepast worden. Aanleiding is de invoering van de Wet verbetering Bestuur Toezicht Rechtspersonen. Van de gelegenheid hebben we gebruik gemaakt om het HHR eens van een flinke opfrisbeurt te voorzien. Het nieuwe HHR is inmiddels op de website terug te vinden.

Tijdens de ALV blikte voorzitter Michel Tobé terug op afgelopen jaar. We mogen al met al terugkijken op een jaar met een goedgevulde agenda en mooie, zeer goed bezochte evenementen. Ook het dit jaar ingevoerde Onderwijslidmaatschap voor de FM-opleidingen is een succes. Maar natuurlijk zijn er nog volop ambities. FMN wil, naast het zijn van een beroepsorganisatie voor de leden, meer het geluid gaan vertolken namens de gehele branche. Verder werken we aan mogelijkheden om nog meer waarde aan jouw lidmaatschap toe te voegen en gaan we verder met het uitbouwen van de contacten met het FM-onderwijs; tenslotte ligt daar onze toekomst!

 

Zien we jou op onze nieuwsjaarsbijeenkomst op 10 januari in Arnhem?