Nieuws

Aansluiting brancheverenigingen Code Verantwoordelijk Marktgedrag?

Profielfoto van Jannemarie Vergunst
3 juli 2024 | 1 minuut lezen

Minister De Jonge wil aansluiting van de brancheverenigingen van uitzenders bij de Code Verantwoordelijk Marktgedrag

 

(Voormalig) ministers Hugo de Jonge (BZK) en Karin van Gennip (SZW) willen dat de brancheverenigingen van de uitzenders en die van detacheerders en dienstverleners zich aansluiten bij de Code Verantwoordelijk Marktgedrag (Code VM). Om dat te bevorderen heeft De Jonge verzocht de Code VM om hierover met de betreffende branches in gesprek te gaan. Voorzitter Geert van de Laar antwoord namens de Code VM positief op dit verzoek: “Wij gaan de betreffende brancheverenigingen actief benaderen.” Lees hier het hele persbericht 

Vereniging FMN onderschrijft deze oproep aan de brancheverenigingen van harte. FMN is een van de ondertekenaars van de Code en stimuleert zijn leden ditzelfde te doen. Facilitair werk is vaak arbeidsintensief werk. Werk dat vaak wordt aan- en uitbesteed. Hierbij moet oog zijn voor sociale consequenties en goed opdrachtgeverschap is daarbij het primaire uitgangspunt. 

De Code is een gemeenschappelijk platform van en voor opdrachtgevers, opdrachtnemers en werknemersorganisaties ter bevordering van verantwoord en sociaal handelen bij aan- en uitbesteding van arbeidsintensieve dienstverlening. Ruim 1800 partijen in zowel de publieke als private sector hebben de Code inmiddels ondertekend.