Nieuws

Hospitality Group presenteert FM Provider Performance Onderzoek 2020

2 juni 2021 | 1 minuut lezen

Hospitality Group heeft de resultaten van het FM Provider Performance Onderzoek 2020 bekendgemaakt. Ballast Nedam, ArrangeGroup en HEYDAY komen als winnaars uit de bus. FMN-partner Facilicom gooit hoge ogen op de gebieden integrated facility management (IFM) en publiek-private samenwerking (PPS).

Het onafhankelijke FM Provider Performance Onderzoek gaat over de prestaties van Nederlandse facilitaire providers die hoge knip sourcingmodellen gebruiken. Dit zijn modellen waarbij de regie- en coördinatie-activiteiten deels zijn uitbesteed aan externe dienstverleners. Hospitality Group onderscheidt in het onderzoek vier vormen van hoge knip sourcingmodellen:

  1. Multi services
  2. Managing agent
  3. Integrated facility management (IFM)
  4. Publiek-private samenwerking (PPS)

Per uitbestedingsvorm is eveneens een top 3 bekendmaakt.

Facilicom op podium voor PPS en IFM

Voor de uitbestedingsvormen publiek-private samenwerking (PPS) en integrated facility management (IFM) bekleedt FMN-partner Facilicom respectievelijk de eerste en tweede plaats.

Eigen website voor onderzoek

Het is inmiddels de vijfde keer dat het advies- en projectmanagementbureau Hospitality Group het FM Provider Performance Onderzoek heeft uitgevoerd. Vanaf nu heeft het onderzoek zijn eigen website. Hierop lees je alle resultaten.

FM Provider Performance Onderzoek 2020, Hospitality Group