Nieuws

Toekomstvisie werkomgeving

Profielfoto van FMN Redactie
30 november 2023 | 1 minuut lezen

 

Hoe ziet de werkomgeving er in 2027 uit? Welke invloed hebben geopolitieke ontwikkelingen op de toekomst van werk en wat betekent dit voor het facilitaire vakgebied?

Deze vragen staan centraal in de ‘Toekomstvisie Werkomgeving’ die FMN - Facility Management Nederland ontwikkelde i.s.m. het FMN Bedrijvenplatform, ABN AMRO Bank N.V. en TwynstraGudde

Toonaangevende ontwikkelingen zijn in dit rapport langs vier assen afgezet: individu vs organisatie en waardegedreven vs resultaatgedreven. De uitkomsten leveren waardevolle handvaten op voor verdiepende verkenningen binnen de branche.

En hoewel het rapport al begin dit jaar is gelanceerd, staat de wereld natuurlijk niet stil. De oorlog in Oekraine, Gaza, de recente verkiezingen voor de Tweede Kamer…

Afgelopen dagen nam een van de opstellers van het rapport, Han Mesters, verschillende groepen FMN-ers mee in deze ontwikkelingen en de gevolgen daarvan voor de economie en de arbeidsmarkt. En niet te vergeten de veranderende manier waarop ‘wij’ naar werk zijn gaan kijken en de gevolgen hiervan voor onze werkomgeving. Waarbij FM steeds meer samen met HR zal moeten optrekken en een plek opeist aan de directietafel.

Achtereenvolgens ontvingen we relaties van Vebego Facility Solutions en Facilicom Group en waren we te gast bij de De Haagse Hogeschool voor een sessie met onze FMN-leden in het onderwijs. Deze ‘tour’ sloten we vrijdag 24 november af met een bijzonder geslaagde sessie met onze expertteams en communities.

 

Download hier de toekomstvisie in onze kennisbank: