Nieuws

5 branche-specifieke ‘Handreikingen’ stimuleren verantwoord inkopen van diensten

5 oktober 2021 | 1 minuut lezen

Eerlijke concurrentie met goede voorwaarden voor de mensen op de werkvloer én kwaliteit voor de opdrachtgever: dat is verantwoordelijk marktgedrag. Maar hoe komt dat tot uitdrukking bij het inkopen van diensten? Met die vraag in het achterhoofd heeft de Code Verantwoordelijk Marktgedrag vijf publicaties ontwikkeld voor inkopend Nederland: de Handreikingen Inkopen van Diensten. Aan deze publicaties hebben zowel inkoop- als branche-experts meegewerkt.

FMN onderschrijft het belang van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag en nodigt organisaties dan ook van harte uit om gebruik te maken van deze nieuwe praktische Handreikingen Inkopen van Diensten. 

Voor de sectoren Beveiliging, Catering, Schoonmaak en Verhuizing is een eigen handleiding geschreven. Daarnaast is er een handleiding ‘De kunst van een gewogen oordeel’ beschikbaar, die gaat over het formuleren en hanteren van onderscheidende kwaliteitscriteria bij het inkopen van diensten. 

Download de Handreikingen gratis op de website van de Code

De publicaties zijn primair geschreven voor inkopers van opdrachtgevers, maar ook als opdrachtnemer kan je er je voordeel mee doen. Je krijgt inzicht in de manier van uitbesteden en het beoordelen van aanbieders.

Over de Code Verantwoordelijk Marktgedrag

De Code Verantwoordelijk Marktgedrag stimuleert een verantwoordelijke marktwerking die vooral de mensen op de werkvloer raakt. Inmiddels hebben meer dan 1500 organisaties deze code ondertekend als ambassadeur, waaronder vakbonden, werkgeversorganisaties, ziekenhuizen, hotelketens, universiteiten, overheidsorganisaties, beursgenoteerde ondernemingen en midden- en kleinbedrijf.

Kijk op www.codeverantwoordelijkmarktgedrag.nl voor meer informatie en ondertekenaars van de Code.

Je kunt je ook nog aanmelden voor de Online Talkshow Code Verantwoordelijk Marktgedrag, die op 9 november plaatsvindt. FMN-voorzitter en hoofd Facilitair bij de gemeente Capelle a/d IJssel Michel Tobé is een van de tafelgasten.