Nieuws

Stefan Kaal en Jesse Manenschijn-Ghuijs winnen FMN Student Awards 2021

Profielfoto van FMN Redactie
13 januari 2022 | 2 minuten lezen

In een spannende en verrassende video tijdens de nieuwjaarsreceptie van FMN en Facilicom zijn donderdagmiddag 13 januari 2021 de winnaars van de FMN Student Awards 2021 bekendgemaakt. In de category ‘bachelor’ overtuigde Stefan Kaal (Saxion) de vakjury met zijn scriptie over het meten van kwalitatieve waarde van maatschappelijk vastgoed. In de categorie ‘master’  scoorde Jesse Manenschijn-Ghuijs (Saxion / University of Greenwich) de hoogste ogen met haar scriptie over de behoefte aan flexibele (contract)afspraken in FM-partnerschappen en de mogelijke flexibiliteitsmaatregelen binnen de verschillende inkoopactiviteiten van uitbestede facilitaire diensten.

Scripties met als uitkomst directe toepasbaarheid in het FM-werkveld

De vakjury bestond dit jaar uit Annelies Simons, bestuurslid FMN, Cennet Kumas, bachelor winnaar van vorig jaar, Dirk Raket van JLL en Gerard de Bruijn en Maybrit Admiraal van Humanagement.

Gerard de Bruin: “Het oogpunt dat Stefan Kaal, winnaar categorie ‘bachelor’, in zijn onderzoek aanhoudt, wordt nog niet veel belicht. Misschien heeft niet iedere FM-er direct een klik met deze scriptie, maar voor diegenen die betrokken zijn bij maatschappelijk vastgoed is dit een onderwerp en onderzoek dat gelezen moet worden. Meteen ook toepasbaar en daarmee een wezenlijke bijdrage aan het vakgebied.”

Dirk Raket, vakjurylid: “In het onderzoek van Jesse Manenschijn-Ghuijs met de toepasselijke titel ‘Van contractmanagement naar contactmanagement’, is heel duidelijk beschreven dat in deze enorm snel veranderende wereld, het echt onmogelijk is om alle uitkomsten vast te leggen in een contract. Daarom wordt de relatie en de flexibiliteit in de relatie steeds belangrijker.” Vakjurylid Maybrit Admiraal: “Het resultaat van Jesse’s onderzoek is een management model waarmee FM-ers prima aan de slag kunnen met opdrachtgevers en leveranciers.”

Kwalitatieve en relevante scripties

De vakjury was positief verrast over de kwaliteit van de scripties en de professionele presentaties van alle finalisten. “Juist in deze bizarre tijd waarbij studenten met name onderzoek vanuit huis uitvoeren en moeilijker een binding met de organisaties kunnen krijgen, merken wij dat de kwaliteit hoger ligt dan andere jaren.”, aldus Annelies Simons, voorzitter van de Vakjury en bestuurslid van FMN.

De zes finalisten presenteerden hun onderzoek in een korte video. De andere finalisten waren: Isha Dauwe, Nienke Herman, Twan Bouwhhuis, en Niels Kooiman. De zes finalisten hebben heel uiteenlopende onderwerpen ingebracht, onder meer over Thuiswerken, duurzame ambities van vakantieparken, Maatschappelijk Vastgoed, Inkoop, energielabels en de invloed van omgeving op getuigenverklaringen. Alle presentaties zijn hier te bekijken.

Prijzen

De winnaars hebben deelname, reis en verblijf ter waarde van €1500,- aan een internationaal FM-congres binnen Europa (zoals World Workplace Europe ‘22) gewonnen. Daarnaast ontvangen alle finalisten een FMN-lidmaatschap voor een jaar en mogen zij een artikel over hun onderzoeksrapport publiceren op www.fmn.nl.

Over de FMN Student Awards

De Commissie Onderwijs van FMN organiseert de FMN Student Awards 2021. Met de awards bevordert FMN samen met de facilitaire opleidingen in Nederland innovatief facilitair onderzoek door studenten, kennisdeling en de ontwikkeling van het vakgebied. De FMN Student Awards 2021 worden mede mogelijk gemaakt door LOOFD, het landelijk overleg opleidingen facilitaire dienstverlening.