Nieuws

“Gaan we zo de bietenbrug op…?”

Profielfoto van Hans G.J. Topée
Hans G.J. Topée
18 februari 2022 | 2 minuten lezen

Je weet het maar nooit. Het consumeren, de omzetdrive en het ‘blurren’ en ‘nudgen’ van producten en diensten neemt vreemde vormen aan. De relatie tussen bieten en faciliteiten.

(Nederlands spreekwoord: ‘de bietenbrug opgaan’)

 

Over bieten, worst, koffie en werken

Hier om de hoek zitten een aantal winkels, waaronder een AH-XL, en o.a. een ambachtelijke slager, bakker en groenteboer. Naast die super koffieplek. Waar we producten halen is best spannend en vaak gebaseerd op gemak. De ‘Keuringsdienst van Waarde’ deed weer onderzoek om na te gaan of geleverd is wat geclaimd wordt door de aanbieder en wat aan ons verkocht wordt in reclames. Nu duiken ze in de wondere wereld van ‘Bieten’ en ‘Lokvoedsel’.

Hoe groente-tortilla’s en groente-pasta’s het vak van de supers vullen zonder enige gezondheidswaarde te bieden.

Zien en lezen

Kijk de uitzending: <https://www.npo3.nl/keuringsdienst-van-waarde/17-02-2022/KN_1728323>

En lees nog de uitleg: <https://onzetaal.nl/taaladvies/de-bietenbrug-op-gaan>

Beter

Beter een echte tortilla/pizza of pasta met een mooie vulling of saus op basis van ambachtelijke producten (vega of niet). Gezonder en nog goedkoper ook. Wijs- en waarheden over voeding en waarachtig een uitdaging.

Maar denk ook eens aan de parallel met de facilitaire zaken die we bieden aan gasten en eindgebruikers en wat we hoe inkopen en/of laten leveren door onze leveranciers. Geblurd en genudged geeft dit soms een aanbod vol verleiding (marketing) en hogere kosten. Of dit nu echt goed is voor de mens is de grote vraag.

Waarde

Welke waarde leveren we nu en wat wil die eindgebruiker eigenlijk, en wat is hij onderweg en thuis gewend. Je zult verbaasd zijn van de verschillen. Geen uitroeptekens maar vraagtekens. Laten we vooral echte waarde en gevoel betrekken bij keuzes in al die unieke dingen die we mogen doen. Geen confectie, maar maatwerk…!

Ik gun ieder bedrijf zijn eigen ambachtelijke ‘groenteboer’! Of is ‘faciliteitenarchitect’ het goede woord…?

Gedachten uitwisselen hierover? Neem contact met mij op voor een goede kop koffie!

 

Meer informatie:

Hans GJ Topée

Adviseur | Interim- en Veranderleider | Coach | Gids Werkomgevingen-Werken | Vrijdenker

Website: www.dewerkplaatsfabriek.nl

E-mail: hans@dewerkplaatsfabriek.nl

Mobiel: + 31 6 50 27 28 28