Column

Pannetje, dood vogeltje...?

Hoe pannen met een laagje PFAS tot beelden en dode vogeltjes kunnen leiden...
20 juni 2022 | 1 minuut lezen

"Pannen"

Een opmerkeijke tekst op de gebruiksaanwijzing van een pan met antiaanbaklaag. Hoe pannen met een laagje PFAS tot beelden en dode vogeltjes kunnen leiden. En echte koks die niet willen of durven te bakken in zo'n (gebruikte) pan. Nee, voor die deskundige koks liever staal, ijzer, koper of porcelein.

De Keuringsdienst Van Waarde ging op onderzoek uit, en op bezoek bij koks en deskundigen.

Klik hier voor de uitzending over: 'Pannen en Vogeltjes'.

 

Facility Management

Weer een mooi verhaal over materialen en pannen, gemak en consumptie. De consumptie die veelal door marketing gedreven wordt, en leidt tot gemak. Welvaart is/was het doel, waarbij we nu moeten gaan voor Welzijn en echte pure materialen zonder toevoeging. Van gemak naar iets verder zoeken voor goed en eerlijk. Zonder dode vogeltjes.

Ken jij de samenstelling, de herkomst, het etiket en de bijsluiter bij al jou producten? Welke waarde leveren we nu en wat wil die eindgebruiker eigenlijk, en wat is hij onderweg en thuis gewend. Je zult verbaasd zijn van de verschillen.

Ik gun ieder bedrijf zijn eigen 'materiaal-deskundige’!

Laten we vooral echte waarde en gevoel betrekken bij keuzes in al die unieke dingen die we mogen doen. Vooral met echte materialen…!