Column

Van PlofKip naar PlofVis.......

Overbevissing, regels, commercie en fabrieken voor vissen. Welk visje eet jij...?
Profielfoto van Hans G.J. Topée
1 augustus 2022 | 1 minuut lezen

"Vis"

We eten meer vis dan vlees in vergelijking met een aantal jaren geleden. Vis komt net zoals vlees van oudsher uit de natuur. De vis ooit gevangen door onszelf en later door vissers. Maar tegenwoordig door overbevissing en commercie eten we meer vis uit kooien dan gevangen in het wild door diezelfde visser. Een nieuwe industrie is de laatste 10 jaar ontstaan, en op plekken waar je het niet verwacht.

De Keuringsdienst Van Waarde ging op onderzoek uit, en op bezoek bij vissers, kwekers en deskundigen.

Klik hier voor de uitzending over: 'Kweekvis'.

 

Facility Management

Weer een mooi verhaal over consumptie, voeding, grondstoffen, gemak en prijs. De consumptie die veelal door marketing gedreven wordt, en leidt tot gemak en lage prijzen. Welvaart is/was het doel, waarbij we nu moeten gaan voor Welzijn. Hoe we dat moeten doen en wat echt goed is, is de vraag. Minder vis, dure vis of gekweekte vis, of helemaal geen vlees, kip en vis. Lastig, maar toch gewoon een keuze. Van gemak naar iets verder zoeken voor goed en eerlijk. Ook bij de visser?

Ken jij de samenstelling, de herkomst, het etiket en de bijsluiter bij al jouw facilitaire producten? Welke waarde leveren we nu en wat wil die eindgebruiker eigenlijk, en wat is hij onderweg en thuis gewend. En welke rol wil de werkgever hierbij spelen. Je zult verbaasd zijn van de verschillen.

Ik gun ieder bedrijf zijn eigen 'facilitaire-voedings-deskundige’!

Laten we vooral echte waarde en gevoel betrekken bij keuzes in al die unieke dingen die we mogen doen. Vooral met echte natuurlijke producten…!