Column

Improviseren tijdens XXL congres van FMN

Het FMN XXL congres werd op 19 mei 2022 door wateroverlast verplaatst naar een andere locatie. Handen uit de mouwen en verplaatsen van de Mauritskazerne in Ede naar Hotel de Werelt in Lunteren, waar het congres binnen een half uur met aangepast programma
20 mei 2022 | 2 minuten lezen

Na twee jaar Corona was het eindelijk zover dat FMN haar jaarlijkse XL congres weer fysiek kon organiseren. De gerenoveerde Mauritskazerne in Ede stond paraat voor leden en bezoekers. De Algemene Ledenvergadering was het eerste deel op het programma en daarna een inspirerende middag die gericht was op het thema “verbinden”. De ALV spetterde door een kritische vragen, omdat de vereniging een moeilijk jaar heeft gehad. Dat had al een voorteken kunnen zijn, want dat was het begin van een omslag die men van tevoren niet had kunnen bedenken. Ad Bastiaanse opende het programma en speelde in op ons brein en vermogen om de linker- en rechterhelft tegelijk te gebruiken.

Overstroming

Aan het einde van zijn show begon het echter zo hard te regenen dat er voorzichtig druppels naar beneden kwamen in de zaal, maar het werd steeds heviger. De organisatie begon heen en weer te lopen en te rennen. Binnen 15 minuten stond een groot deel van de kazerne blank. Het water stroomde letterlijk aan alle kanten naar binnen en kwam op veel plaatsen uit het dak. Al snel werd duidelijk dat de situatie gevaarlijk werd want het gebouw is oud en overal lagen stroomkabels in het water. Het licht viel uit, dus werd er allerijl op bevel van de brandweer ontruimd. Omdat FMN ook een avondprogramma had in Hotel de Werelt in Lunteren werd alle deelnemers gevraagd om daar naar toe te gaan.

Wendbaar en handen uit de mouwen

In colonne vertrok het grootste deel van de groep naar de nieuwe locatie, waar bij aankomst ook meteen de bordjes met FMN en medewerkers klaar stonden voor ontvangst. De cateringmedewerkers in Ede reisden zelfs met ons mee om te helpen, hoe bijzonder is dat. Ze konden daar toch niks meer doen en we hadden wel wat hulp nodig. Binnen 20 minuten gingen we weer verder met een aangepast programma. Alle voorbereidde break-out sessies konden helaas niet plaatsvinden, maar wat hebben we gelachen en hoe goed voelde het om toch weer bij elkaar te zijn. Dit vergeten we nooit meer, want hieruit blijkt hoe wendbaar we zijn en hoe we met elkaar de handen uit de mouwen steken.

Dankjewel

Een compliment aan velen is op zijn plaats na zo’n bijzondere dag. Allereerst aan alle deelnemers die het vertrouwen hadden om na twee jaar weer fysiek bij elkaar te komen en zo flexibel waren om te verplaatsen. Complimenten aan het bestuur, de organisatie door FMN, Niels Peters, Jacqueline Drost en het nieuwe verenigingsbureau TVVL, want dit vraagt van hen extra werk en een beetje stress. Maar ook de partners en expertteams die geen kans kregen om hun bijdrage te leveren verdienen groot respect. En dank aan beide locaties die zo flexibel waren en zich als ware FM professionals op te stellen. We wensen vooral de Mauritskazerne veel sterkte de komende periode, want de schade is niet gering.


20 mei 2022
20 mei 2022

Tja, wat zijn we goed.....