Column

Internationale ontwikkelingen in facility management

FMN stimuleert internationale kennis en ontwikkelingen, zoals het hybride werken, de opkomst van smart building, technologie en de klimaattransitie. Word lid van FMN en krijg toegang tot het internationale netwerk.
Profielfoto van Natalie Hofman
28 februari 2022 | 2 minuten lezen

FMN stimuleert als beroepsvereniging voor facility management internationale deling van kennis en ontwikkelingen, zoals het hybride werken, de opkomst van smart building, technologie en de klimaattransitie. De vereniging van professionals en bedrijven biedt voor het internationale werkveld en internationaal georiënteerde organisaties de mogelijkheid om te verbinden met contacten in de hele wereld, zowel op het gebied van bedrijven, opleidingen als onderzoek. Word lid van FMN en verbreed je kennis en netwerk onder andere met EuroFM en IFMA.

 

Nederland is al jaren koploper op het gebied van de ontwikkeling van facility management (FM). De diversiteit in de FM opleidingen op HBO & WO niveau, de hoge uitbestedingsgraad van FM aan professionele marktpartijen en de veelvoud aan data en onderzoek rondom hybride werken hebben ervoor gezorgd dat Nederland veel te bieden heeft. Maar ook in andere landen ontwikkelt het vakgebied zich in een rap tempo. En hoewel FMN zich vooral richt op de Nederlandse FM professional, zij heeft ook leden met een internationale oriëntatie veel te bieden.

IFMA (https://emea.ifma.org/)

De samenwerking met IFMA en IFMA EMEA in het bijzonder geeft leden van FMN toegang tot een breed internationaal netwerk, een kennisbank en internationale events. IFMA biedt FM-ers toegang tot de IFMA certificering voor  FMP, SFP en CFM . Kennis is macht, en IFMA-certificeringen zijn van groot belang in de internationale FM-industrie. IFMA maakt onderdeel uit van European Green Deal en is samenwerkingspartner voor de CEN (European Committee for Standardization). Young professionals kunnen zich aansluiten bij het jongereninitiatief van IFMA en werkplekontwikkelaars vinden aansluiting bij de community Workplace Evolutionaries (WE). Leden van FMN krijgen korting op het lidmaatschap van IFMA en kunnen via FMN lid worden van deze internationale organisatie.

 

EuroFM (https://eurofm.org/)

Op Europees gebied is FMN aangesloten bij het netwerk van EuroFM dat lang geleden vanuit Nederland is gestart. EuroFM heeft een toonaangevend netwerk met HBO- en WO opleidingen op het vlak van facility management en zet zich in om studenten kennis te laten maken met de praktische kant van het werkveld. EuroFM heeft daarnaast met haar Research Festival toegang tot relevante onderzoeken die aanhaken bij het domein facility management. Door lid te worden van FMN kunnen leden deelnemen aan events van EuroFM en krijgen zij toegang tot de kennis die vanuit dit netwerk wordt aangeboden.

FMN verzorgt samen met IFMA al voor het vierde jaar het grootste Europese facility management event World Workplace Europe (https://worldworkplaceeurope.ifma.org/) dat op 1 en 2 juni 2022 in Amsterdam wordt gehouden. Dit jaar wordt voor het eerst EuroFM toegevoegd aan deze samenwerking, waarmee het netwerk en de toegang tot kennis en ontwikkeling wederom wordt vergroot. Leden van FMN en IFMA kunnen met korting deelnemen aan dit event.

De samenwerking met EuroFM en IFMA geeft de leden van FMN toegang tot een wereldwijd netwerk en verbindt nationale en internationale kennis. Kijk voor meer informatie op de website van FMN en word lid. Als je specifieke vragen hebt, kun je contact opnemen met FMN via info@fmn.nl of met Natalie Hofman natalie.hofman@fmn.nl