Column

Ziekenhuis het vervolg

In een vorige blog heb ik mijn ervaringen gedeeld over mijn ziekenhuisbezoek. Hier heb ik van velen reactie op gekregen met herkenning en steunbetuigingen. Hartelijk dank hiervoor! Ik ben door Ineke Veenstra uitgenodigd om in het Erasmus MC te komen kijke
Profielfoto van Michel Tobé
14 maart 2023 | 1 minuut lezen

Wat een immense organisatie zowel qua grote als de impact die een ziekenhuisbezoek heeft op het leven van deze patiënten. In schaal is alles groot, het logistieke proces, de techniek, de inkoop en zeker ook de medische problematiek. Ik ben onder de indruk van de schaal waarin alles gebeurd. Groot, groter, groots, zeer imposant.

Toch is dit niet wat me echt geraakt heeft, nee! Ineke kende haar collega’s. Er werd veel gegroet en het viel me op dat juist het individu betekenis heeft. De vertaling naar de patiënt wordt gemaakt. De rol die facilitair speelt, wordt gezien en vertaald naar het ziekenhuisbezoek. Natuurlijk blijft dat een zoektocht en is er vast ruimte voor verbetering. Of dit nu is bij de binnenkomst, waar parkeer je en maak je de ontvangst persoonlijk. Of juist bij de patiënt in het bed, met goed eten, keuze en de rust die gebracht wordt op de afdelingen. Juist van het klein maken naar het individu dat maakt een ziekenhuis grootst, dan maakt facilitair groot.

Chapeau! Het heeft mij geïnspireerd zoveel passie te zien voor ons vak.