Nieuws

In memoriam Hans Topée

Profielfoto van FMN Redactie
22 februari 2024 | 1 minuut lezen

Dinsdag 20 februari is Hans geheel onverwacht overleden. Hans was de facilitair trendsetter, grondlegger van één van de eerste facilitaire adviesbureaus van Nederland en een echte FMN verenigingsman. Hans was een vrijdenker, creatief, provocateur en charmeur maar bovenal oprecht betrokken.  Zijn onverwachte overlijden is gek genoeg tekenend voor zijn persoonlijkheid: altijd op zoek naar het onverwachte, de verrassing, de andere invalshoek. Soms ongemakkelijk, vaak spot-on maar altijd vanuit oprechte betrokkenheid.

Zijn bijdragen aan de vereniging zijn er vele. Van voorzitter van een aantal expert teams, één van de grondleggers van het nieuwe online platform, podcast host en organisator van unieke events op onder andere de Dutch Design week en Design District. Hij leverde veel en stelde dan ook hoge eisen aan de vereniging.

We zijn Hans dankbaar voor zijn onvermoeibare inzet en vooral zijn bouwen aan het echte verenigingsgevoel. In een wereld waarin vrijwilligerswerk en verenigingsleven onder druk staan, streefde Hans als romanticus en idealist juist naar het versterken van deze waarden binnen FMN.

Juist deze unieke kracht van Hans als de vrijdenker en de idealist gaan we missen. Als kracht voor de vereniging maar nog meer als mens. Hans zijn advies was altijd: “ik gun iedereen zijn ‘Mickey Mouse’.  Mickey was naast zijn persoonlijke mascotte ook zijn symbool van ruimte geven aan je persoonlijke gevoel, ruimte maken voor de lach en de grote dromen. We hopen een stukje Mickey in de vereniging te houden.

Wij wensen zijn familie en naasten veel sterkte toe,

 

Bestuur Facility Management Nederland