Nieuws

Next Level FM lanceert Whitepaper over de uitdagingen van het implementeren van innovaties in FM

Profielfoto van FMN Redactie
9 juli 2024 | 1 minuut lezen

Het succesvol implementeren van innovatie is soms lastiger dan het ontwikkelen ervan. Te vaak stagneert het na een pilot en blijkt brede acceptatie van iets nieuws veel lastiger dan vooraf bedacht. In het FM-domein speelt een extra worsteling. Voor leveranciers kan het lastig zijn de kosten van de innovatie te rechtvaardigen tegenover de klant, vooral als er geen direct zichtbare of bewezen voordelen voor de klant zijn. Daarnaast hebben interne FM-afdelingen vaak geen strategische positie in hun organisatie, is FM vooral ingesteld op het beantwoorden van concrete klantvragen en maakt FM geen onderdeel uit van het primaire bedrijfsproces. Dit heeft ertoe geleid dat interne FM-afdelingen voorzichtig opereren en gewend zijn geraakt niet op de muziek vooruit te lopen, terwijl dat bij adaptatie van innovatie nou juist vaak noodzakelijk is.

Dit whitepaper van onze kennispartner Next Level FM onderzoekt de uitdagingen van de implementatie van innovatie binnen FM en biedt waardevolle inzichten, tips en stappenplannen voor iedereen die zich hier binnen FM mee bezig houdt. Deze publicatie is geschreven door deelnemers van het Next Level FM werkatelier Sociale Innovatie (waarin ook enkele van onze expertteamleden actief zijn) na vele goede discussies en werksessies. Het resultaat; concrete handvatten en stappenplannen zodat jij direct aan de slag kunt gaan met dit onderwerp!

Directeur van Next Level FM, Ivar Zantinge: “Met dit whitepaper komt er eindelijk aandacht voor datgene wat innovatie echt moeilijk maakt: zorgen dat het succesvol gebruikt wordt!”

Download dit whitepaper gratis op de website van Next Level FM.

Vind je dit onderwerp interessant? Wellicht is de opleiding “Adaptatie van Innovatie in FM” dan ook wel iets voor jou!