Nieuws

Webinar biedt hulp bij vraagstuk rondom energielabel C-verplichting

19 oktober 2020 | 1 minuut lezen

Per 1 januari 2023 moeten kantoorgebouwen in Nederland minimaal energielabel C hebben. Pandeigenaren en (ver)huurders staan op dit moment voor veel keuzes terwijl de deadline steeds dichterbij komt. Omdat deze keuzes verder gaan dan de energielabel C-verplichting, organiseren Facilicom Energiemanagement, AREA Occupier Solutions, Mapiq en advocaten- en notarissenkantoor Ploum een webinar op donderdag 29 oktober waarin zij ingaan op de andere relevante onderwerpen.

Het bewustzijn van de wettelijke energielabel C-verplichting groeit onder pandeigenaren en (ver)huurders. Het hebben van energielabel C betekent echter niet automatisch dat het kantoorpand daadwerkelijk duurzaam wordt gebruikt. Menselijk gedrag en de manier waarop (technische) installaties worden gebruikt hebben bijvoorbeeld ook invloed hierop. Daarnaast is het energielabel slechts één van de middelen om in 2050 de klimaatdoelstellingen uit het Klimaatakkoord te behalen.

Rol betrokken partijen

De manier waarop huurovereenkomsten commercieel en juridisch zijn uitonderhandeld speelt een grote rol voor de vraag welke partij in actie moet komen om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen. Tegengestelde belangen tussen verhuurders en huurders maken dat soort discussies niet makkelijker.

Webinar biedt hulp

Pandeigenaren en (ver)huurders staan op dit moment dan ook voor veel keuzes terwijl 1 januari 2023 steeds dichterbij komt. Om hulp te bieden organiseren Facilicom Energiemanagement, AREA Occupier Solutions, Mapiq en Ploum een webinar op donderdag 29 oktober om 15.00 uur. De webinar wordt gehost door Daaf Serné, director global real estate, workplace & sustainability bij ServiceNow en voorzitter van CoreNet Benelux Chapter.

Gratis deelname

De webinar duurt circa 45 minuten en deelname is gratis. Klik hier om je via de website van Facilicom Energiemanagement aan te melden. Na inschrijving ontvang je een bevestiging en een link om de webinar te volgen.

In mei van dit jaar introduceerden Facilicom Energiemanagement, AREA Occupier Solutions en Ploum Checkjelabel.nl om huurders en verhuurders op alle terreinen bij te staan. De drie partijen willen ervoor zorgen dat op 1 januari 2023 de werkplekken gewoon in gebruik kunnen blijven en panden van eigenaren/verhuurders niet gedwongen leeg komen te staan. Lees hier meer over deze samenwerking.