SDG 6: De rol van FM bij schoon water en sanitair: bewustwording en een duurzame keten
In 2017 hadden wereldwijd 2,2 miljard mensen geen toegang tot schoon drinkwater. Hoewel wij het op het gebied van schoon drinkwater en sanitair goed voor elkaar lijken te hebben in Nederland, omvat SDG 6 meer. Denk bijvoorbeeld aan waterkwaliteit, waterschaarste en waterhergebruik. Amper de helft van de Nederlandse oppervlaktewateren voldoet aan de ecologische kwaliteitsnormen. Het is daarom van groot belang dat we kritisch kijken naar de keten. Hoe duurzaam is deze en waar kan verbetering worden aangebracht?
Facility management kan hier een belangrijke rol in spelen. Hoe? Dat zie je in aflevering 7 van Doe eens duurzaam! In deze aflevering gaat host Alycia Biekram (FMN Expertteam Circulaire & Inclusieve Economie) in gesprek met Rik Oldenkamp (postdoctoral researcher bij het AIGHD), Christel Simmelink (facility coordinator bij Waternet) en Wilfred Schipperen (interim-hoofd Facilitaire Dienst bij SMO Breda).
FM heeft grote invloed op behalen SDG's
Doe eens duurzaam! is dé videoproductie over hoe het facilitaire werkveld kan bijdragen aan het behalen van de 17 SDG’s: de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN. Facility management heeft op het behalen van de SDG's binnen organisaties een grote invloed, maar dit is vaak onvoldoende doorgedrongen tot de top van organisaties. FMN, Ifmec en SDG House Utrechtse Heuvelrug maken de invloed van FM in deze 17-delige videoproductie (één SDG per aflevering) duidelijk.
Samen maken we het verschil
Hoe is jouw organisatie bezig met SDG 6: Schoon water en sanitair? Deel onze productie op jouw sociale kanalen voorzien van een gouden tip of praktijkvoorbeeld vanuit jouw organisatie, en gebruik daarbij de hashtag #DoeEensDuurzaam! Zo maken we samen het belang van FM kenbaar binnen ons vakgebied en ver daarbuiten! Wil je écht niks missen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal!
Lees hier meer over Doe eens duurzaam! en bekijk de andere afleveringen!