Nieuws

SDG 10: Facility management en het terugdringen van ongelijkheid in en tussen landen

2 maart 2021 | 1 minuut lezen

Inkomensongelijkheid tussen landen is de laatste jaren verminderd. Maar de ongelijkheid binnen landen is alleen maar groter geworden. Tussen 1990 en 2010 is de inkomensongelijkheid binnen ontwikkelingslanden met 11 procent toegenomen. In SDG 10 staat dat landen meer aandacht moeten besteden aan de inkomensgroei van arme mensen. 

Een andere pijler binnen deze SDG heeft onder andere te maken met discriminatie en migratie. Zo moeten migratie en mobiliteit van mensen beter en veiliger worden georganiseerd. Tevens geeft dit doel aan dat er een einde moet komen aan discriminerende wetten en praktijken die ongelijkheid alleen maar groter maken. Iedereen moet gelijke kansen hebben en betrokken worden bij alle sociale, economische en politieke aspecten van de maatschappij.

In deze aflevering van Doe eens duurzaam! geven we antwoord op de vraag: hoe kunnen organisaties met SDG 10, ongelijkheid verminderen, aan de slag ? Dit doen we met Anja In ‘t Velt (Van Gogh Museum), Diana Kockelkoren (Vebego) en Martin de Jong (Erasmus Universiteit Rotterdam). Tips en tricks zie je in deze aflevering!

FM heeft grote invloed op behalen SDG's

Doe eens duurzaam! is dé videoproductie over hoe het facilitaire werkveld kan bijdragen aan het behalen van de 17 SDG’s: de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN. Facility management heeft op het behalen van de SDG's binnen organisaties een grote invloed, maar dit is vaak onvoldoende doorgedrongen tot de top van organisaties. FMN, Ifmec en SDG House Utrechtse Heuvelrug maken de invloed van FM in deze 17-delige videoproductie (één SDG per aflevering) duidelijk.

Samen maken we het verschil

Hoe is jouw organisatie bezig met SDG 10: Ongelijkheid verminderen? Deel onze productie op jouw sociale kanalen voorzien van een gouden tip of praktijkvoorbeeld vanuit jouw organisatie, en gebruik daarbij de hashtag #DoeEensDuurzaam! Zo maken we samen het belang van FM kenbaar binnen ons vakgebied en ver daarbuiten! Wil je écht niks missen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal!

Lees hier meer over Doe eens duurzaam! en bekijk de andere afleveringen!